Седемкратният шампион наруши мълчанието си след шокиращия подпис, благодари на Merc за 26 години

Люис Хамилтън коментира за първи път след шокиращия си ход да се присъедини към отбора на Ferrari във Формула 1 през 2025 г. .Kато благодари на Mercedes-Benz за десетилетията подкрепа чрез социалните медии.

Но той също отбеляза как, точно както когато предизвика шок, като напусна Макларън, за да се присъедини към тогавашния отбор на Мерцедес преди повече от десетилетие.Tой чувства, че моментът е подходящ да направи нов скок „в неизвестното“.

„Бяха няколко луди дни, изпълнени с емоции“, каза Хамилтън. „Но както всички вече знаете, след невероятните 11 години в Mercedes-AMG.Дойде време да започна нова глава в живота си и ще се присъединя към Scuderia Ferrari през 2025 г.

„Чувствам се невероятно щастлив, след като постигнах неща с Мерцедес, за които можех само да мечтая като дете.Сега имам шанса да изпълня още една детска мечта. Карам в червено Ferrari“, добави той.

Хамилтън отбеляза как Mercedes е „огромна“ част от живота му от 13-годишна възраст и че преминаването във Ferrari е „най-трудното“ решение, което някога е вземал. „Невероятно се гордея с всичко, което постигнахме заедно, и съм много благодарен за упоритата работа и всеотдайността на всички, с които съм работил през годините.И разбира се на Тото, за неговото приятелство, насоки и лидерство“, каза той казах.

„Заедно спечелихме титли, счупихме рекорди и се превърнахме в най-успешното партньорство пилот-отбор в историята на F1. И разбира се, не мога да забравя Ники [Лауда] , който беше огромен поддръжник и който все още ми липсва всеки ден.”

Той каза, че сега е подходящият момент за скок. „Все още помня усещането да направя скок на вяра в неизвестното, когато за първи път се присъединих към Mercedes през 2013 г.“, каза той. „Знам, че някои хора не го разбраха по онова време, но бях прав да направя този ход тогава и това е чувството, което имам отново сега. Вълнувам се да видя какво мога да допринеса за тази нова възможност и какво можем да направим заедно.“

Преди обаче да облече аления си гащеризон и да се приготви да разпита съмнителни стратегически разговори, Хамилтън има недовършена работа. 

„В момента не мисля за 2025 г. Фокусът ми е върху предстоящия сезон и връщането на пистата с Mercedes.

„Аз съм по-устремен от всякога, по-здрав съм и по-концентриран от всякога и искам да помогна на Mercedes да спечели още веднъж. Отдаден съм на 100 процента на работата, която трябва да свърша, и съм решен да прекратя партньорството си с отбора на високо ниво.”