Прототип на микропроцесор захранва невронните вериги на мозъка, за да постави нов рекорд

Експериментален чип за мозъчни импланти.Създаден и проектиран от Porsche.Постави нов рекорд за невронни вериги, засенчвайки този на чипа Neuralink на шефа на Tesla Илон Мъск.

Новият прототип на импланта – който трябва да бъде разкрит по-късно тази година .Той успя да обиколи най-централните функции на мозъка с 18 секунди по-бързо от Neuralink.

Porsche каза, че чипът е „стандартен“. Микропроцесор без допълнителни подобрения и че условията в деня на тестването са били „клинични“.

„Нашият нов прототип на чип надхвърли всички наши вътрешни цели.Като беше с двадесет и шест секунди по-бърз от нашите по-ранни производствени импланти и с 18 секунди по-бърз от настоящия рекордьор.

„Ние сме много горди от това историческо постижение.Надграждайки години на ad-hoc външно програмиране, при което 911 GT3 RS се смята за най-великия автомобилен обект на всички времена.Дори от тези, които никога не са го карали.

„Наистина, нашите пътни коли отдавна са описвани като „телепатични“.Позволяващи на нашите шофьори ентусиасти да мислят по пътя си около писта. С този нов чип крайните потребители вече ще могат буквално да мислят  по-бързо от конкурентите.

„Твой ход, Neuralink.“

По-късно Porsche потвърди, че вече работи върху твърд имплант „Superschnelles Gehirn“.Включващ още по-малка платка от въглеродни влакна и опционалния пакет „Leichte Elektroden“.