Това е първият изцяло електрически автомобил на марката. I ще се превърне в най-малкия член на нейната гама.

Alfa Romeo обяви, че ще разкрие предстоящия Milano  на 10 април 2024 г., .Kогато автомобилът навлиза в последната си тестова фаза. Той не само ще бъде първият изцяло електрически автомобил на марката, но и най-малкият в гамата.Kоято в момента се състои от Giulia , Stelvio и Tonale .

Докато повечето подробности засега се пазят в тайна. Alfa заяви, че Milano ще даде предимство на удоволствието от шофирането.С цел осигуряване на „директна и прецизна геометрия на кормилното управление“. Така че очаквайте да може да минава през завоите, без поне колело да падне.

Но може би дори бихме могли да очакваме малко повече от това.Като се има предвид, че основният му екип се състои от инженери, които преди това са работили по проекти като 4C , 8C и Giulia GTA . Така че ще бъде интересно да видим как миниатюрният Milano ще се конкурира с подобни „спортни“ градски коли .

Жан-Филип Импарато, главен изпълнителен директор на Alfa Romeo, каза по-рано за Milano:.

„Той също така служи като „добре дошъл“ за всеки, който търси уникално спортно изживяване в този сегмент и отличителната красота на италианския дизайн. 

Milano е първият крайъгълен камък в процеса на преход на марката. Към електрически и, подобно на Tonale, има важната задача да засили допълнително глобалното присъствие на Alfa Romeo.“

Въпреки че премина през значителна финансова буря в средата на 2010-те, за да намери малко повече стабилност в наши дни. Alfa без съмнение ще има големи очаквания за Milano. И тъй като много производители изоставят малките градски автомобили от своите автопаркове. Изцяло в полза на средни кросоувъри и SUV, това е идеалният момент за появата на още едно малко, вълнуващо италианско превозно средство.