В това, което изглежда като почит към Ryder Cup, Apocalypse разкрива EV, който черпи дизайнерско вдъхновение от 18th fairway

Apocalypse Nirvana -Manufacturing не прави нещата наполовина. Той вече прави модифицирани камиони, наречени HellFire, Juggernaut, Dark Horse и Sinister 6 за бога.

И за първия си EV, базираната във Флорида фирмата продължи с драматичните конвенции за именуване. Добре дошли в Апокалипсис Нирвана.

Базиран на Rivian R1T , Nirvana получава един от най-лудите бодикитове, които сме виждали през последните години. Привидно черпейки вдъхновение от голф клуб Marco Simone, където в момента се провежда Ryder Cup, има доста случайни зелени неравности и бучки навсякъде. Просто разгледайте гледката към предния капак от вътрешността на кабината. Какво, за бога, става там?

Както и да е, зеленото покритие очевидно е изцяло боядисана с кевлар за защита от драскотини и ръжда и това нещо е наистина проектирано да влезе в грубите неща с повдигащ комплект, „динамично компютърно контролирано окачване“ и масивен 38-инчов оф- пътни гуми.

Apocalypse казва, че това е неговият „най-амбициозен проект досега“, въпреки че не е засегнал стандартното задвижване на Rivian. Вероятно разумно, като се има предвид, че така или иначе има 835 к.с. от четиримоторната настройка. Все пак Nirvana в крайна сметка е пикап с ширина 2,3 м и дължина 5,4 м, който все пак ще измине около 563 км с едно зареждане и ускорение от 0 до 100км в час за 3,0 секунди.

Има и нова клетка, добавена към леглото на пикапа, както и тръбни странични стъпала и нови предни и задни предпазни плочи. Цената? Страхотни 267 706 лв, включително донора R1T. Струва ли си за достъп до Nirvana?