Вместо това ще въведе по-прости значки напред. Благодаря на автомобилните богове

Audi най-накрая се опомни и разбра, че издаването на автомобил със значка, описваща приблизителната му мощност, всъщност не… работи.

Системата „номенклатура“ беше въведена през 2017 г. като преформатиране на нейния код за именуване на модела . И да, ние бяхме (и все още сме) също толкова озадачени, колкото и вас. По същество той взе вече объркващ показател. Който подчертаваше капацитета на двигателя на даден автомобил, и го замени с поредица от числа. Сигнализиращи мощността на автомобила, между 30 (109-128 к.с.) и 70 (536 к.с. или повече). Слава на небесата, сега е в процес на изпускане.

Вече виждаме как предимствата се оформят, тъй като някои от текущата гама от големи SUV автомобили на Audi приемат много по-опростени разграничения, включително Q8 e-tron и наскоро представения Q6 e-tron . Последният, например, се лансира само като базово ниво със задвижване на четирите колела „Quattro“ и по-ярък „SQ6“, като най-добрият в гамата „RSQ6“ се очаква на по-късна дата. Усещате ли как главоболието отслабва?

Очакваме тази промяна да се прехвърли и върху всички прогнозирани модели, задвижвани с бензин и дизел, като бъдещи A5 или A7 (и съответните им нива на оборудване). И въпреки че те вероятно все още ще приемат някои разширения на имената, за да осигурят разделяне, като TDI (Директно впръскване с турбокомпресор) или TFSI (Слоесто впръскване на турбо гориво), това също може да бъде премахнато в бъдеще.