Не искате CLS, който ръждясва още от портата на фабриката? Тогава Audi A7 4G е отговорът за вас.

През 2010 г. Audi A6 C6 получава козметична обработка, за да се изправи срещу Mercedes CLS, първото купе-седан-не-съвсем-купе-дори-не-седан. Те взеха рецептата на Mercedes и премахнаха всички малки двигатели от гамата, измислиха външен вид, който напомня на всеки точно каква кола караш и какъв социален статус имаш, и така Audi A7 4G стана истинският наследник на Audi A6 C6. Автомобил, обожаван от всички, които искат да покажат достойнството си и за които едно лошо Audi A5 е недостатъчно. Всъщност легендата разказва, че Audi A7 4G идва от фабриката с руска техно музика, пусната на повторение, така че не се налага да търсите любимите си певци.

Не е нужен много, за да разберете, че Audi A7 4G прилича много на Audi A6. И ще бъдете прави, защото Audi A7 4G е изградено на същата платформа. Въпросът е дали изобщо прилича на него като стойност.

Audi A7 4G двигатели

Бензин

 • 2.0 TFSI с 252 конски сили – Пуснат през 2014 г. с фейслифта, хората от Audi бяха наясно, че някои хора искат Audi A7 4G, но не могат да си го позволят, така че пуснаха този двигател от начално ниво. Прословутият проблем с консумацията на масло може да се каже, че до голяма степен е решен, но е добре да проверявате нивото на маслото от време на време.
 • 2.8 FSI от 204 к.с. – Последното ура на двигателя с естествено пълнене, 2.8 FSI беше пенсиониран през 2014 г. Липсвайки някакви забележими проблеми и 100% несъвместим с настройка на LPG, този двигател е за хора, които не искат да усложняват и не искам да се обслужвам твърде често. Те просто ще прекарат много време на бензиностанцията.
 • 3.0 TFSI с 300 и 310 конски сили – Както казах в статията за Audi A6 C7, това е справедлив двигател, който получава 3 от „ДА“. Защото Audi A7 4G е скъпа кола откъдето и да я погледнеш.
 • 4.0 TFSI с 420 и 560 конски сили – Идвайки да оживи Audi S7 и RS7, този гигант също ще оживи вашата душа. За да не се чувствате зле от това, двигателят се предлага с технология за деактивиране на цилиндрите при ниско натоварване, за да ви помогне да консумирате по-малко гориво. ха ха Не е нужно да сте гений, за да разберете, че в RS7 последното нещо, за което трябва да се тревожите, е разходът на гориво.

Дизел

 • 3.0 TDI с 204 и 245 конски сили – това е всичко, което Audi A7 4G получава, 3-литров дизел с едно или две турбина. Вариантът с едно турбо задвижва почти всичко от Audi A4 до Audi Q7, така че този двигател има доказан опит и доказана надеждност. Някои двигатели могат да имат проблеми с обтегача на ангренажната верига, проблем, който беше напълно разрешен през 2016 г., когато бяха въведени нови обтегачи.
 • 3.0 BiTDI 313 конски сили – По-екзотичен двигател от Zanzibar, вариантът с двойно турбо на 3-литровия дизел идва със съмнителна история на надеждност. Факт е, че ако системата с двойно турбо се повреди, можете да помислите за продажба на колата.

Audi A7 4G Общи проблеми

 • Бензиновите двигатели, които се занимават с използването на мощността на турбото, също се нуждаят от допълнително масло. Точно като селски гражданин, който пие вода, 2.0 TFSI и 3.0 TFSI не могат да работят без да поемат глътка. Фейслифтът от 2014 г. значително намали проблема и той не се износва както преди. Сега 2.0 TFSI е сериозно момче. Подобно на 3.0 TFSI, консумацията на масло е последният ви разход.
 • За тези, които са избрали въздушно окачване, надявам се да знаят в какво се забъркват. Audi има известна история с въздушното окачване, особено оригиналния Allroad. Въпреки това, в случая на Audi A7 4G и A6 C7 проблемът е само с втулките, които имат живот, еквивалентен на музикалната кариера на Geo da Silva. Те се износват и съответно ще износват ръцете.
 • Автоматичната скоростна кутия се връща на фокус. Всички автоматични скоростни кутии се нуждаят от смяна на масло и филтър на всеки 60 000 км, с изключение на Multitronic CVT, която си заслужава да бъде изхвърлена в кошчето.
 • Капачката на резервоара се управлява електронно, поврежда се и не можете да заредите. Ако имате 2.0 TFSI или 3.0 TDI, можете бързо да стигнете до бензиностанцията, но от 3.0 TFSI нагоре ви трябва AA. Или можете да скочите в другото си, резервно Audi A7. защото можете да си позволите Audi A7 4G 3.0 TFSI. Или Audi RS7.
 • Системата MMI се заключва, когато плъзнете. Има готварска книга с месни ястия, която можете да прочетете, докато минителевизорът се разваля.
 • Стандартната електрическа спирачка идва с известен мотор, който се разваля и блокира спирачката. Още една причина да си купите готварска книга.
 • Фаровете са стандартни тип LED. Не че имат конкретен проблем, но в момента, в който се счупят, това ще ви струва. Но вие имате Audi A7 4G, можете да си го позволите.
 • Електрически сервоусилвател на волана… е, електрическият е стандартен за A7, така че ако никога преди не сте карали кола с електрически сервоусилвател на волана, най-добре е първо да направите щателно тестово шофиране.

Audi A7 4G Заключение

Естественото продължение на Audi A6 C6 идва с класическата рецепта да се хареса на този клиент, който иска да се похвали. Това не е от любимите ми коли, но със сигурност гражданите, които не са доволни от мъничката A5, защото биха могли да я купят само с парите, които биха получили, ако заложат веригите си, за тях Audi A7 4G е точното.

Кой двигател препоръчвате? С тези пари, този размер и тази производителност мога да препоръчам само 300 или 310 конски сили 3.0 TFSI. Нямате нужда от повече, не ви е позволено по-малко.