Audi ще пусне електрически Audi RS6 e-tron през следващата година, а вътрешното разкритие накара 1000 мениджъри на VW Group да „подлудят“…

Радвай се! Електрическо Audi RS6 e-tron ще бъде разкрито през следващата година, като шефът на дизайна Марк Лихте каза на TG, че EV седанът ще има по-широка следа и по-големи колела, за да се отличава от предстоящия A6 e-tron.

И двата ще бъдат базирани на PPE платформата на VW Group, като A6 e-tron ще получи 100kWh батерия и 680 километра пробег. Междувременно най-бързите модели са настроени да ускоряват от 0 до 62 мили в час за по-малко от четири секунди.

Говорейки по време на предварителен преглед на концепцията на Audi activesphere в Мюнхен, Лихте потвърди, че RS6 ще има „различна“ производителност. Което ще приемем, че означава „повече“, и вероятно „много повече“. Защото очевидно.

Но той беше по-откровен за това как ще изглежда RS6 e-tron: „За мен ще бъде удоволствие да ви покажа сега A6 e-tron, Q6 e-tron, всички тези бъдещи RS модели… Обичам тези ,“ той обясни.