ДЪЛГОГОДИШНОТО BMW M2 НА TG Е ОСНОВНА МИШЕНА ЗА КРАДЦИТЕ НА АВТОМОБИЛИ

Редовните посетители на Avtonivini ще си спомнят, че една кола ми беше открадната миналата година. Audi S3 на TG беше откраднато от алеята ми от някой, който нахлу в къщата ми, като разби задната врата с лост. Благодарение на тракера колата беше проследена от полицията в рамките на часове. Но никой не беше задържан, въпреки че свидетели видяха S3 да се отдалечава с висока скорост и дори го заснеха на камера . Бях третият „собственик“ на Audi S3, при когото човекът за ремонт на врати беше ходил тази седмица.

Оттогава преместих къщата. Инсталирах цяла армия от камери за видеонаблюдение и аларма срещу взлом. Но също така имам още по-скъпа, забележителна немска кола на алеята. Наскоро колега журналист, който беше взел назаем бебешко синьо М2, се събуди в четири часа сутринта. И откри, че има натрапник, който се спотайва долу и рови наоколо за ключовете.

Отрезвяващо напомняне, че безочливите кражби на автомобили са на нива на епидемия в Обединеното кралство . Нарастват с 5 процента през 2023 г. Скорошни искания за свобода на информация разкриха, че 70 процента от кражбите на автомобили остават неразкрити.

Без съмнение сте чували, че Land Rover се намеси в застрахователната игра, след като собствениците на Range Rover, живеещи в Лондон, не можаха да застраховат колите си поради високия процент на кражби в столицата. Но прегледайте форумите и ще видите подобно ниво на безпокойство около кражбата на BMW, поради репутацията на безключовия достъп, който е сравнително лесен за хакване. И не е нужно да търсите дълго, за да откриете доста тревожна лавина от записи на камери за домашна сигурност на крадци.

Които изтръгват заключени M135is, M2s и M4s от алеите на техните собственици.

И така, като се има предвид, че това е „първо ниво“ пълномаслена М кола – най-достъпната и насочена към най-младата аудитория, проучих какъв ефект има това върху застраховането.

Интересното е, че понижаването на моето пътуване с мощност до M240i xDrive нямаше никаква разлика. Най-добра цена? Когато проверих разходите за полицата за Toyota GR86, която карах миналата година, бяха точно 1300 лв. Разбира се, той има точно половината от мощността на M2 и една стотна от емблемата си за повечето хора, но все пак е hoonmobile със задно предаване и значително по-рядък.

И все пак, изключително по-малко привлекателен.

Мога ли да предложа някакви трохи комфорт? Е, данните предполагат, че BMW не са най-големите капани за двама: само Серия 3 се появява в десетте най-крадени коли в Обединеното кралство за 2023 г., идвайки на седмо място с 1466 записани кражби, или по четири всеки ден. Ежедневно се крадат още точно 0,8 Mercedes C-класи. Може би са отрязали багажника или нещо подобно. Естествено, три от десетте най-притиснати коли са Land Rover.

Да си призная, играе ми се в ума. Внимавам да публикувам за M2 в емисиите си в социалните медии, в случай че някой разпознае, че е местен. Пъхам го плътно зад колата на моята половинка, за да стане невъзможно излизането от алеята без завой на Остин Пауърс с милион точки. Толкова съм параноичен, онзи ден се хванах, че избягвам да го зареждам с бензин, дори когато предупредителната лампа свети. Защо? защото знаех, че ще бъда навън без колата този уикенд и не исках да я оставя да стои отпред с пълен резервоар.