BMW X5 E53 беше пълна кражба, по всички признаци. Първо и преди всичко това беше кражба от страна на BMW, която открадна технологията на Land Rover, защото това е истинската причина, поради която те всъщност купиха Land Rover през 1994 г.

Идеята за SUV от BMW беше започнала още тогава, но появата на Mercedes ML W163 през 1997 г., известен още като първия модерен SUV, известен още като прото-мафиотската кола, със сигурност ускори развитието и пускането на пазара на BMW X5 E53. Отчасти Range Rover LR322, отчасти BMW 5 Series E39, отчасти грешна кола, BMW X5 E53 беше незабавен успех за баварския производител.

Това беше първата кражба. Втората кражба беше на очите и портфейлите на хората, които са го купили на лизинг, карта или в брой от хора, които предпочитат да нямат карта, за да не могат да бъдат издирени от Интерпол. Други просто са откраднали… имам предвид „заимствали са ги за постоянно“ от Обединеното кралство и останалата част от Европа и са ги донесли тук. BMW X5 E53 не беше официалният автомобил на кризата от 2008 г., защото наследникът E70 се погрижи за това, вместо това BMW X5 E53 беше един от официалните амбициозни автомобили chav. И идваше само с големи двигатели (най-малкият е 3-литров), така че повечето собственици се опитваха да избегнат данъците и застраховките чрез различни методи. При 5-серия, независимо дали е E39 или E60, все още можете да се разминете с 2.0 дизел и все още можете да провеждате видеочат, за да си позволите 2.5 дизел, но при 3 литра това е твърде голямо напрежение за много амбициозни купувачи . Но поне, когато успеете да си купите такъв, можете да изстреляте селяните по магистралата, които отказват да се махнат от пътя.

Двигателите на BMW X5 E53 Бензин

 • 3.0 V6 N/A от 231 конски сили – Освен апетита за водни помпи, охлаждаща течност, масло и VANOS, не би трябвало да имате никакви проблеми с този двигател. Това беше просто най-евтиният двигател и хората го пренебрегнаха, така че успех в намирането на такъв.
 • 4.4 V8 от 286 и 320 конски сили – До момента най-лошите V8 двигатели, създавани някога от BMW, M62 и N62 са тук, за да завършат рецептата за кола, която е твърде голяма, твърде скъпа за закупуване, твърде скъпа за поддръжка и твърде скъпа да направи нещо наистина.
 • 4.6 V8 от 340 конски сили – Същите боклуци, само че по-големи.
 • 4.8 V8 от 360 конски сили – Същият боклук, още по-голям. Добри точки за лудостта. Мисля, че този двигател беше по-екологичен, ако работеше с нарязан делфин. Но поне лудостта на 360 конски сили ни доказа, че BMW е на път да предстоят страхотни неща.


Двигателите на BMW X5 E53 дизел

 • 3.0d от 184 и 231 конски сили – Добре е, че поне тук имаме вечния M57, двигател, който беше доста добър навремето. Освен въртящите се клапи, които измъчваха дизелите на BMW, не трябва да вдигате кръвното си налягане заради този двигател. Ако е поддържан. И това е наистина голямо „АКО“.

BMW X5 E53 проблеми

 • Ще го кажа отново. BMW X5 E53 беше жертва на собствения си успех. Повечето хора, които са закупили своя X5, са имали пари само да го купят, но не и да го поддържат. Така че ще трябва да търсите приличен модел повече, отколкото Джо Роугън търси истината. Точно като Джо Роугън, ще трябва да търсите усилено. Rock hard. Като Дуейн Джонсън. Или аз, когато видя София Бутела. Или Никол Мудабер.
 • Автоматичната скоростна кутия беше рекламирана с конфети и Robby Bubble като „запечатана за цял живот“, с други думи, няма нужда от смяна на масло и никаква поддръжка, защото тази трансмисия ще издържи толкова дълго, колкото и колата. Това е отчасти вярно, защото в момента, в който автоматичната трансмисия се повреди, вие също можете да изхвърлите колата. Въпреки това, дори BMW призна, че е препоръчително маслото да се сменя на всеки 60 000 км и да се промива нечистотиите.
 • Дебитомерът е друг общ проблем за двигателите на BMW в наши дни. И нямаше да е проблем, ако само дебитомерът трябваше да бъде сменен, както и фактът, че трябва да препрограмирате ECU след това. Или просто живейте с него и бъдете мъж, нямате нужда от измервател на въздушен поток.
 • Пикселизиращото инфотейнмънт демонстрира още веднъж, че връзката между германците и автомобилната електричество работи, както и съжителството между дъното и изпражненията. Но поне това не се случва само с BMW, не е ли така Audi и вашата MMI система?
 • Това е по-тежка кола от решението да се откажете от пушенето, така че се пригответе да сменяте често гуми, спирачки и части на окачването. И свикнете с разхода на гориво, който лесно надхвърля 15 литра на сто градски километра дори при най-икономичния дизел. Независимо дали купувате нови или използвани части, подгответе сметката си.
 • Прилича на камион, ускорява като камион и завива като камион. Не е американски камион, а по-скоро помпозен камион за боклук. За щастие, инженерите на BMW са коригирали този проблем със следващото поколение, но преди да купите E53, искрено ви препоръчвам да направите тест драйв с по-висока скорост.

BMW X5 E53 Обобщение


Тази кола постави началото на тенденцията за глупаци. Откраднат или купуван предимно от „измамници“ и уважавани членове на обществото, BMW X5 E53 беше и си остава официалната кола на хората, с които не искам да имам нищо общо. Имаме първото X5, първият ML и Range Rover Sport, на които да благодарим за създаването на нов музикален жанр… имам предвид автомобили. Ако някога сте се чудили кой е първият луксозен трактор, създаден за тези, които са избрали други пътища в живота, ето генезиса.

Какви двигатели препоръчвате? За бензин препоръчвам 360 конски сили 4.8 V8, защото ако сте достатъчно луд и смел да си купите бензинов X5 E53, поне отидете докрай. Или можете да закупите 231 конски сили 3.0d точно като всички останали. И ръчна скоростна кутия.