Първият поръчков M модел от BMW става по-мощен и по-червен с новата топ спецификация Label Red. Специално издание Label Red е ограничено до 500 единици в световен мащаб, така че трябва да сте бързи, за да влезете в книгите за поръчки. Прочетете за цялата информация.

  • Най-мощният сериен автомобил на BMW досега
  • Производното на Label Red Edition е ограничено до 500 коли
  • Подобрената система за захранване вече има 748 к.с
  • Предлага се с много червени елементи
  • Цените започват от £170,860
  • Производството започва през август

Както бихте очаквали, това означава, че към него е добавено много червено, но сега това е най-мощният пътен автомобил BMW, правен някога.

Има две пуснати версии, стандартната Label Red и Label Red Edition, като последната версия е ограничена до само 500 броя.

Нов двигател BMW XM Label Red

Под предния капак на якия XM Label Red е същият двигател, който бихте намерили в стандартния XM – надеждният 4,4-литров V8 с двойно турбокомпресор на BMW M, съчетан с електрически мотор и осемстепенна автоматична скоростна кутия с конвертор на въртящия момент.

Когато стандартният XM има 653 к.с. и 800 Nm, Label Red е подобрен, така че получава комбинирани 748 к.с. и 1000 Nm. XM така или иначе беше най-мощното шосейно BMW, което означава, че този Label Red го прави още по-далеч.

BMW XM

С цялата тази производителност, Label Red може да ускори от 0-60mph за 3,8 секунди и има максимална скорост от 155mph. С пакета M Driver’s Package можете да увеличите това до 450 km/ч.

Както при XM, наличието на електрически мотор на борда означава, че можете да шофирате в изцяло електрически режим. Получавате до 51 мили изцяло електрическо шофиране от 25,7kWh батерия и можете да постигнете максимална скорост от 87mph. Можете да зареждате пакета с до 7,4kW, което означава, че пълното зареждане отнема малко повече от четири часа.

BMW XM Label Red шаси


Стандартно Label Red идва с M адаптивно окачване с електронно контролирани амортисьори, активна стабилизация при накланяне и завиване на задните колела – точно като стандартния XM.

Освен това получавате ограничението на приплъзването на колелата на BMW, което е почти задействащо, заедно със системата за задвижване на четирите колела xDrive със задно движение. Това е изискан начин да се каже, че има много технологии, предназначени да ви осигурят възможно най-голямо сцепление при хлъзгави условия.

XM Label Red chassis

Получавате също M Sport спирачки с шестбутални апарати на предната ос и еднобутални апарати на задната ос.

Дизайн

Но основното нещо, което ще забележите в този XM, е цялото червено, което е добавено. За ограничената серия Label Red Edition, това включва около ноздрите на решетката, по рамката на прозорците, всички емблеми XM, спирачните апарати и около задния дифузьор. Той също така идва с изключителна черна боя, за да подчертае още повече червеното.

За стандартния Label Red получавате само червения акцент около прозорците. Решетката и колелата получават лъскаво черно покритие.

Освен това получавате 22-цолови алуминиеви джанти като стандартно подравняване с избор от девет стандартни бои или една от опциите за боя BMW Select Individual.

Звукът изглежда е голяма част от новия XM – BMW е монтирало електронно контролирани клапи вътре в спортната изпускателна система, която има чифт двойни ауспуси, докато звуковите ефекти, композирани от Hans Zimmer, се възпроизвеждат през стерео уредбата на автомобила, когато шофирате чисто – електрически режим.

Интериор

Както при външната страна, купето получава много червени елементи. Получавате много червени детайли върху седалките, таблото и вентилационните отвори, докато изданието получава значка, която показва кой от 500-те екземпляра сте успели да вземете.

Interior

Има и червени облегалки за глава, панели на вратите и червена XM емблема на двата големи екрана. Има също M кожен спортен волан, много тапицерия от въглеродни влакна в централната конзола и съраунд звукова система Harmon Kardon.

Цена и дата на пускане

С производството на XM Label Red, което започва през август, BMW каза, че цените ще започват от £170 860 – повече от £22 000 повече от стандартния XM.

Клиентите в Обединеното кралство могат да очакват моделите да започнат да излизат от производствената линия през есента.