Чудя се какво стана с BMW Z4 E85? Беше толкова популярен през 2010 г., но днес сякаш тази кола вече дори не съществува. Чудя се защо, когато пия алкохол, хората ми казват, че съм алкохолик, но когато пия Fanta, никой не ми казва, че съм фантастичен?

Наследникът на BMW Z3 беше драматична кола и доста популярна на всеки булевард в страната. BMW Z4 E85 е официалният автомобил на мъже, които не вярват в моногамията или каквато и да е стабилна връзка с каквато и да е жена. BMW Z4 E85, за човека, който не пропуска нищо. За този тип мъже, които са съгласни, че дори дебелите мацки трябва да бъдат обичани, само те трябва да плащат.

Обикновено паркирано пред скъп клуб, BMW Z4 беше за хора, които нямат притеснения да носят шапка през цялото време и беше донякъде еталон в света на кабриолетите. Докато се появи Серия 6 и го стъпка и оттогава BMW Z4 се среща по-рядко по улиците от веселите момичета отстрани на пътя, защото сега всички работят от вкъщи.

Също така не разбирам защо BMW Z4 E85 беше толкова популярно във Великобритания. Любопитно ми е какво има в главите на британците, които са си купили чисто нов Z4, освен брадата. Защото в кабриолет винаги трябва да носиш шапка, иначе ти се готви главата.

Двигатели BMW Z4 E85 Бензин

  • 2.0 N/A със 148 конски сили – Доста рядък двигател и единственият 2-литров наличен при работа. Въпреки че не би трябвало да има толкова голямо значение, особено ако гледате на Z4 по същия начин, по който гледате на изисканите дами в джентълменския клуб, опитвайки се да определите колко от тях ще вземете вкъщи този кръг. Важен е екстериорът, а не интериорът. О, да, внимавайте за разхода на масло.
  • 2.2 N/A със 170 конски сили – Един от любимите ми, двигателят M54 дебютира на Z4 като 2.2 и скромните 170 конски сили. Но все пак това е великолепен редови шестак.
  • 2.5 N/A със 174, 189 и 215 конски сили – 215 беше специално издание Z4 25si и не си струва да се споменава, защото е твърде рядко. Другите двигатели са M54 или N52 и все още не говоря за тях.
  • 3.0 N/A от 215, 228 и 261 конски сили – Тъй като M54 и N52 достигат до 3 литра, така че ще ги групирам и ще говоря за тях. Старомодни двигатели, които като цяло са надеждни и като забележителни проблеми имат водната помпа, термостата и разхода на масло, като единственият възможен убиец е модулът VANOS. Но няма да ги получите всички едновременно. Също така, избягвайте версията 3.0si с 261 конски сили, защото познахте, това е специално издание, което не е толкова надеждно и също така е много по-трудно да се намерят части за него.

BMW Z4 E85 проблеми

  • Основната грижа при първото поколение Z4 е механизмът на покрива. Уверете се, че всичко работи правилно, в противен случай ще трябва или да платите отново стойността на колата за ремонта, или да я държите със сгънат покрив през цялото време. Което не би трябвало да е проблем, дори в Обединеното кралство. В крайна сметка дъждът не държи свещ за стил.
  • И като говорим за кабриолети, трябва да се обърне специално внимание на багажника, защото там се намира ECU и водата може да проникне през багажника директно върху ECU и всичко, което знаем, електрониката и водата работят, както и бирата с диня.
  • BMW Z4 се доставя с прозорци без рамки (разбира се, идва с прозорци без рамки). А колите с прозорци без рамки обикновено имат проблеми с двигателите на прозорците, така че проверете и се уверете, че са функционални.
  • Задното окачване не е най-подходящото окачване за Z4 и това води до два проблема. Първият проблем е като плешивостта… бавно, но сигурно избледнява, парче по парче. Или като British Leyland. И второто притеснение е, че окачването не е настроено много добре и колелата са склонни да поемат контрола върху колата сами, когато получат мощност, защото това е кола със задно предаване и около 200 конски сили.
  • Не знам доколко е подходящо за типичния собственик на BMW Z4 E85, но багажникът е най-малкият в класа. Всъщност е толкова тясно, че Polo се чувства като Land Cruiser до Z4, а ако сгънете металния покрив, оставате напълно без багажник. Но за какво все пак ви трябва ботуш? Така или иначе шофирате само с дрехите по себе си и ще се отървете от тях много бързо, когато се срещнете с една от 25-те си любовници. Или може би всичките 25 любовници едновременно.

BMW Z4 E85 Заключение


Все още не разбирам защо и как тази кола стана толкова популярна в Обединеното кралство. Единствената му цел е да кара мъже с космати гърди, лъскави гелове и кожени шапки от една любовница към друга. Това е единствената цел на колата. И да, малко завиждам. Така че, ако искате незабавно да станете хит сред дамите, купете Z4. Защото не става въпрос само за колата, а за дамския мъж, в който ще се преобразите, когато държите ключовете за първи път.

Какви двигатели препоръчвам? За бензин препоръчвам всеки двигател M54 и/или N52, в зависимост от бюджета ви. Най-балансиран би бил 2.5 със 174 конски сили, ако питаш мен.