Пакетът „Handschalter“ добавя ръчна скоростна кутия към водещия в гамата роудстър BM.

BMW обяви нова версия на своя роудстър Z4 . Запознайте се с новия „Handschalter“. Буквално Z4 с „ръчен превключвател“.

Малка дума, която отбелязва голяма. Хм,  смяна , защото съчетава най-мощната версия на Z4 на BMW – M40i. С подходяща ръчна скоростна кутия. Така че през 2024 г. ще можете да поръчате двуместно, шестцилиндрово отворено BMW с шест предавки.

Това е познатият турбо 3,0-литров шестцилиндров двигател на BMW.Способен да изкара 335 к.с. и 369 lb ft въртящ момент.Тук свързан с направена по поръчка кутия, модифицирана за това конкретно приложение. Казаха ни, че получава специфични за M компоненти за комплекта зъбни колела и валове.За да се справи с всяко едно от тези кончета, за да помогне за създаването на това, което според BMW е „емоционална връзка“ между водача и колата.

Също така не е твърде изтъркан. BMW твърди, че шестстепенната M40i ще ускорява от 0-100км в час за 4,6 секунди… .Което е само една цяла десета по-бавно от осемстепенната автоматична M40i. Максималната скорост остава фиксирана на 249 км в час.

Адаптивните амортисьори на Z4 M40i също са подложени на малка корекция.Докато Handschalter също получава поръчкови спомагателни пружини навсякъде.Нова подсилена скоба срещу преобръщане на щангата отпред и ново картографиране за променливото спортно кормилно управление.Контрол на сцеплението и M Спортна разл. Накратко: остро.

И зелено. Handschalter е третиран с ексклузивно покритие на каросерията „Frozen Dep Green“.Заедно с нови алуминиеви джанти, малки екстериорни елементи и кожа „коняк“ отвътре.

„Съчетаването на редов шестцилиндров двигател с шестстепенна ръчна скоростна кутия.Това означава, че новото BMW Z4 M40i представлява уникално предложение в този сегмент“, казаха от BMW. „а също така изключително ексклузивна настройка в продуктовото портфолио на BMW“.

Наистина, единствените други високопроизводителни BMW-та, които в момента можете да специфицирате с ръчна скоростна кутия. Преди да бъде изхвърлена напълно– са M2,M3 и M4.