Shark струва еквивалента на 75 000 лв. И може да се похвали с 100км изцяло електрически пробег и време от 0-100mph от само 5,7 секунди

BYD току-що представи своя plug-in хибриден  пикап Shark за мексиканския пазар. И той може да се похвали с някои сериозно впечатляващи статистики. За съжаление, ние вече се възмущаваме, защото тази песен на Baby Shark отново се е запечатала в главите ни. 

Както и да е, сега, след като прехвърлихме това раздразнение върху вас, нека да започнем с техническите подробности. Shark получава 1,5-литров двигател с вътрешно горене с турбокомпресор. Който е съчетан с два електрически мотора (по един на всяка ос) за общо 435 к.с. Има максимален капацитет за теглене от 2,5 тона, време за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. И изцяло електрически пробег от 100км от 29,58kWh батерия.

Отдръпнете се за секунда и ще ви бъде простено да си помислите, че дизайнерите на BYD са копирали домашното на Ford, такива са приликите между това и F-150, но ни казаха, че този камион е предназначен да вземе след „пъргавината“ “ на най-ужасяващия обитател на морското кралство. 

И все пак, като истинска акула,  пикапът на BYD има поне размер отстрани. Марката твърди, че има най-големия размер на каросерията от всяко превозно средство в своя клас: 5457 мм дължина и 1925 мм височина, което означава, че се вписва добре между Ranger и F-150. Не очаквайте обаче скоро да се продава в САЩ.

Ще го получим ли в Обединеното кралство? Това вероятно е също толкова малко вероятно. 

Жалко, защото интериорът също изглежда доста изискан, с 12-инчов мултимедиен дисплей, 10,25-инчов инструментален панел и централна конзола с много физически превключватели за управление на… неща. 

Искате ли да се докопате до един? В Мексико Shark ще ви върне еквивалента на малко над 95 000 лв в началното ниво на оборудване „Baby“ (ние го измислихме, всъщност се нарича GL оборудване). Бихте ли се изкушили, ако BYD Shark кацне в Обединеното кралство на подобна цена?