Израелската компания Electreon обединява сили с Toyota и производителя на компоненти Denso, за да разработи автомобилен приемник, базиран на съществуващата технология на Electreon.

Приемникът ще направи възможно преоборудването на електрически превозни средства с възможности за безжично зареждане.Освен това от Electreon казват, че искат да интегрират „безжична технология в нови автомобили, пуснати на пазара“ и да помогнат за оформянето на „стандартизацията на безжичното зареждане на електрически автомобили“. Страните ще подпишат по-подробно споразумение за съвместно развитие през следващите месеци.

„Това партньорство ще направи безжичното зареждане достъпно за разнообразен и широк кръг от водачи и ще демонстрира многото предимства на безжичното зареждане като рентабилно чисто решение за зареждане на електромобили, както и катализатор за намаляване на въглеродния отпечатък на електромобилите“, казва изпълнителения директор и съосновател на израелскта компания Орен Езер.

По време на технологичната оценка в централата на Electreon в Бейт Янай, Израел, израелската компания показа своето ноу-хау чрез безжично зареждане на RAV4-plug in електромобил .