Спестете 22 000 от новия Fiat 600e електрически SUV, като вземете такъв с бензинов двигател

Fiat обяви новаторска нова версия с намалени цени на своя електрически SUV 600e.Наречена 600 Hybrid, като книгите за поръчки се отварят при дилърите тази седмица.

Тъй като батериите съставляват по-голямата част от теглото и разходите в електромобилите. Fiat се докосна до идеята да намали батерията от 50kWh до 1kWh и да използва бензинов двигател.За да подпомага автомобила. Вълнуващият задвижващ механизъм ще има тройната полза от увеличен пробег.Ултра бързо зареждане с гориво и спестявания от около 22 хил. лв спрямо стандартния модел.

При представянето на 600e в Обединеното кралство шефът на Fiat в Обединеното кралство .Деймиън Дали разкритикува правителственото премахване на стимулите за купувачите на електрически автомобили и отлагането на забраната за двигатели с вътрешно горене за 2035 г..Като каза, че компанията не е видяла напредъка, който очаква в навлизането на електрически превозни средства. 

Новият 600 Hybrid ще бъде насочен главно към частни купувачи.Които са били по-малко ентусиазирани да купуват електромобили.

Новият 600 Hybrid ще има две спецификации, от които да избирате .Входно ниво Fiat 600 Hybrid спецификация без име и фантастична версия La Prima. Първият ще струва 54 949 лв, а вторият 61 208 лв.Предлагайки съответно20 и 22 000 лв спестявания в сравнение с техните електрически братя и сестри.

Входният хибриден модел включва повече оборудване от електрическия.Като заменя 16-инчовите стоманени джанти със 17-инчови алуминиеви джанти и добавя отопляемо предно стъкло и седалки.

Авангардният 600 Hybrid ще се предлага с 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател.Произвеждащ 100 к.с. с мека хибридна настройка от 48 V .Заедно с шестстепенна трансмисия с двоен съединител. Батерията от 1 kWh ще позволи на колата да измине до 10 наведнъж в режим EV при скорости до 48км в час.Като извлича мощност от двигателя и при спиране.

Не харесвате нито една от новите опции за Fiat 600 ? Abarth е готов да пусне своя собствена версия на 600e преди края на 2024 г..Фокусирана върху производителността и шофирането.