Цена, спецификации и дата на пускане на пазара

Новият Ford Puma ST Powershift току-що беше разкрит. Можете да мислите за него като за Puma ST-light, със същата спортна настройка на шасито, но с по-малък двигател и малко по-малко мощност. Прочетете за всички подробности.


По-малко мощна версия на Puma ST
1,0-литров трицилиндров двигател със 170 к.с
Само автоматична скоростна кутия
Същите подобрения на окачването като стандартната Puma ST
В продажба по-късно тази година

Това е новият Ford Puma ST Powershift. Той получава всички подобрения на окачването и шасито на Puma ST, само че има автоматична скоростна кутия и 1,0-литров двигател с мека хибридна технология.

Тази алтернатива на Nissan Juke и Toyota Yaris Cross ще бъде пусната в продажба по-късно тази година.

Нов двигател Ford Puma ST Powershift

Основната разлика между новия Ford Puma и ST е под предния капак. Вместо 1,5-литровия трицилиндров турбокомпресор, тази кола използва тунингована версия на 1,0-литров мек хибриден бензинов двигател от стандартната Puma.

Ford Puma ST

Издава 170к.с. Това е с 30 к.с. по-малко от нормалния ST и в резултат на това е малко по-бавен до 100 km в час. 1,5-литровият Puma може да ускори от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди, докато тази нова базова версия завършва спринта за 7,4 секунди.

st powershift

Тези, които обичат техният спортен SUV да звучи добре, защото ST Powershift има същия регулируем спортен ауспух като 1,5-литровия модел.

Ново окачване и управление на

Само защото новият Ford Puma ST Powershift е по-малко мощен от стандартния автомобил, това не означава, че пропускате подобренията в управлението. Този нов модел споделя същите компоненти на окачването и кормилното управление като 1,5-литровия ST.

st poweshift

Това означава, че получавате по-ниско и по-твърдо окачване, за да намалите наклона в завоите, както и по-бърза кормилна рейка, за да се чувствате по-пъргави от стандартната Puma.

Автоматичната скоростна кутия също означава, че можете да получите някои технологии за подпомагане на водача, които не получавате в стандартния автомобил. Например, можете да имате адаптивен круиз контрол, който може да ви доведе до пълно спиране, както и да ви побутне в трафика със спиране и тръгване.

Нов дизайн на Ford Puma ST Powershift

Новият Ford Puma е абсолютно същият като стандартния ST. Получавате същата дълбока предна броня с масивни въздухозаборници, както и специфична за ST решетка с червена емблема.

Отстрани все още получавате 19-инчови алуминиеви джанти и масивни странични прагове. Това Azura Blue също е уникално за модела Powershift.

Отзад има задължителен спойлер на хотхеча и двойни ауспухови тръби, заедно с по-агресивно изглеждаща долна броня.

puma back

Нов салон

Влезте в новия Ford Puma ST Powershift и ще ви бъде трудно да го различите от стандартния ST.

Interior ST

Получавате същите обгръщащи тялото седалки и волан с плоско дъно, с някои червени шевове и тапицерия от фалшиви въглеродни влакна, които допълнително повдигат кабината. Стандартно получавате и цифров дисплей за водача.

Цена и дата на пускане

Новият Ford Puma ST Powershift се очаква да влезе в продажба по-късно тази година, вероятно в началото на лятото.

Очаквайте да бъде малко по-достъпен от стандартната Puma ST, с начална цена от около £27 000 .