ЖИВЕЕМ С SUV GENESIS GV70 – КАКВО ИСКАТЕ ДА ЗНАЕТЕ?

— Това твоето бентли отпред ли е, приятел? – попита водопроводчикът по интеркома.

„Еми, имаш предвид Генезис?“ Отговорих.

„Генезис? Можете ли просто да го преместите, моля?“ – отговори той.

Може да бъдете извинен за това объркване, като се има предвид, че марката Genesis пристигна на британските брегове едва преди няколко години.Предполагам, защото значката донякъде прилича на фантастичното крилато „B“ на Bentley. Уви, не е Bentley. Всъщност това е средно големият SUV на Genesis и в „луксозен“ вид струва значително по-малко от Bentley.Със скромната начална цена от 102813 лв. Да, някой очевидно е бил малко либерален с опциите, но какво всъщност ви дава цялото това цъкане на квадратчета?

Като за начало, трябва да отбележа, че това не е електрифицираният GV70. Разполагаме с 2,5-литров, 4-цилиндров турбобензинов двигател, който издава 300 к.с. С други думи, достатъчно, за да премести теглото си от 2,5 тона с лекота, но в никакъв случай не е бомбастичен. Можете също така да изберете дизелов двигател със 198 к.с. за спестяване от 1117 лв, но това е единствената ви друга опция.

Интериор:

Но нека засега да забравим за двигателя, защото там, където са се постарали, е интериорът. Не съм имал много контакт с моделната гама на Genesis, но това нещо се чувства първокласно. Първо, пакетът Innovation на стойност 9365 лв. добавя множество джаджи и оборудване за безопасност. Акцентите включват 12,3″ 3D клъстерен дисплей с висока разделителна способност.Асистент за шофиране по магистрала и система за интелигентно предно осветление. Която, подобно на матричното осветление на Audi, автоматично разпознава насрещните превозни средства и изключва отделните светодиоди.

Следва пакетът комфортни седалки.Който добавя електронно регулируеми седалки, които също ще гарантират, че задните ви части се масажират по време на дълги пътувания. Да, не се шегувам. Наричат ​​го „интелигентно подпомагане на стойката“ и се чувства страхотно в съчетание с гъвкавата цветова комбинация от борова горичка/океански вълни.. О, и не си мислете, че вашите пътници на задната седалка ще се почувстват изоставени. Пакетът комфортни седалки на втория ред им дава отопляеми седалки, щори на прозорците, ламинирано стъкло и 220V инвертор. Да, основно по-добре оборудван от домашния ми офис.

Като капак на всичко имаме панорамен люк , Lexicon Premium Audio System , подвижен теглич , e-LSD и дори удостоверяване с пръстов отпечатък . Да, не се изисква ключ.

И така, първоначалните впечатления? 

Е, въпреки донякъде жадния двигател, той има доста хубав външен вид и луксозен интериор. За сравнение, подобно оборудвано Audi Q5 би струвало около 143 000 ;в, което прави GV70 алтернатива на конкурентна цена, особено като вземем предвид 5-годишния план за грижа на Genesis като стандарт. Независимо от това, истинската мярка за неговото представяне ще бъде разкрита през следващите шест месеца в TG Garage, така че не забравяйте да следите за актуализации!