*Ако под ужасно имате предвид доста брилянтно планинско шофиране с вашия доста брилянтен суперавтомобил

Ferrari обяви наистина ужасна ваканция за собствениците на наистина стари Ferrari. GTO Legacy Tour е това, което Маранело смята за „изживяване при шофиране“. Пилотиране на 40-годишен суперавтомобил около планинска верига за пет дни през октомври.

Наистина се навършиха точно 40 години от представянето на Ferrari GTO на автомобилното изложение в Женева през 1984 г..И Ferrari иска да отпразнува, като покани собствениците да карат своите възхитителни, класически V8 турбо суперавтомобили около спираща дъха природа. Изцяло възхитителните италиански Доломити.

Наистина, това е ужасно. Нещата от кошмарите. И не под някаква форма или форма, може би най-брилянтният начин да прекараш пет дни със стара кола.

И каква стара кола. Разкрит през 1984 г., GTO беше по-малко суперавтомобил.А по-скоро колекция от великолепни линии на Pininfarina.

Които се крепят на мощен чифт турбокомпресори, закрепени към мощен 2,8-литров V8.

Неофициално наречен 288 заради този капацитет, но официално наречен GTO след 250 от шейсетте години.Той първоначално е проектиран за група B, преди да бъде консервиран.

Вместо това, GTO продължи да оглавява удивителна серия от хипер-екзотика, оригиналът в кръвната линия на F40, F50, Enzo и LaFerrari . Само 200 бяха планирани за производство, но Ferrari в крайна сметка направи 272, защото хората го харесаха.

Така че всеки, който все още държи един от тези 272, е поканен от Ferrari да се присъедини към парад по-късно тази година. Обиколката GTO Legacy Tour 2024 ще започне от Вал Рендена, ще поеме в Доломитите и ще завърши в Маранело за бързо завъртане около Фиорано .

И докато са във Fiorano, членовете на оригиналния екип за разработка на GTO „ще разкрият тайните на автомобила“. Да, звучи наистина ужасно. Някой има ли GTO, който би искал да заеме?