Vette със средно разположен двигател получава компресор, големи колела и тригодишна гаранция

Hennessey разкри своето недоволство от V8 на Chevrolet Corvette . Е, поне имплицитно, защото е натрупал много повече мощност върху фланговете на Vette. Мощност, която сега е с 44 процента повече… мощна.

И ето, вижте новия Hennessey Supercharged H700 C8 Corvette Stringray HTC; много дълго име за кола със сприхав характер. Не на последно място, защото този s’charged C8 сега изхвърля 708 коня.

Той е доставен чрез „мускулест“ компресор с ремъчно задвижване към 6,2-литровия nat-asp V8, заедно със система за всмукване на въздух, вътрешен охладител въздух-вода и нов ауспух с котка. Всичко от старата школа, но много ефективно.

Защото наред с този огромен скок в мощността – от 490 к.с. – той получава и 638 lb ft въртящ момент. Всъщност той превъзхожда дори могъщия Z06 по отношение на откровения удар. Похарчете малко повече и ще получите изпускателна система с активни клапани, наследствената ливрея на C8 и 19-инчови джанти.

Всички надстройки са подкрепени и от тригодишната гаранция на Hennessey.

„Ние отприщихме мощността, която Chevrolet остави на масата, повишавайки мощността с повече от 200 к.с.“, каза Джон Хенеси. „Малко автомобили, особено на тази цена, могат да осигурят това ниво на мощност, ускорение и завладяващо шофиране на открито, заедно с отличителния V8 рев на Corvette.“

Рев, който сега е с 44 процента повече… пълен с рев.