Venom F5 се подготвя за над 300 мили в час през 2024 г. Ще ни трябва по-голям път

Американски доставчик на изключително бързи автомобили обяви намеренията си да прекара 2024 г. .в… изключително бързи. Hennessey потвърди, че 2024 г. възнамерява да изпрати своя Venom F5 с мощност 1187 к.с. през вече митичната бариера от 300 мили в час .Постижение, постигнато досега само от Bugatti .

Защо сега, през 2024 г.? Това бележи доставката на 22 клиентски Venom F5.А Hennessey беше зает с разширяването на екипа.Включително назначаването на бившия главен инженер на AMG One Брайън Джоунс и състезателя от Пайкс Пийк Дейвид Донохю.

Плюс това, 2024 г. отбелязва десет години, откакто Venom GT взе рекорда като най-бързата кола в света .Достигайки 430км/час в космическия център Кенеди .И, е, неща като това имат нужда от малко романтика, нали?

„Харесва ми, че Koenigsegg се готви за голяма скорост .Надявам се Bugatti също да се присъедини към купона .Съперничество като това подхранва страстта ни и ни кара да вървим по-бързо, да правим повече иновации и да натискаме по-силно“, каза шефът на Hennessey Джон.

А, да – „натисни по-силно“. Ракетата, която ще изпрати Venom F5 в книгата на рекордите, е V8 с двойно турбо.Наречен „ Ярост “, който звучи… точно както бихте очаквали.Сега вицепрезидент по инженерството в Hennessey – каза, че агрегатът с 1187 к.с. трябва да мотивира „само 1360 кг маса“; това е, по думите му, „пиково горене“.

„Нашият хиперавтомобил има симулирана теоретична максимална скорост от 527 км в час,“ продължи Хенеси. „но със сигурност не преследваме това число. Разбиването на 500км в час в две посоки е целта за тази година.Докато постигането на 500 километра в час в една посока би било най-добрият начин да отпразнуваме двигателя с вътрешно горене.“

Така че сега вниманието се насочва към намирането на… наистина, наистина голям път, по който да вървите наистина, наистина бързо.