Ford Raptor тежи близо три тона и Hennessey го нарече VelociRaptoR 6X6. Закачлив

Изглежда, че страстта на Джон Хенеси към по-дивите неща в живота не показва признаци на спад. Неговата компания сега е превърнала Ford F-150 Raptor R във варварски шест колела. И го е снабдила с множество офроуд модификации.

Кръстен като „VelociRaptoR 6X6“ и базиран на третото поколение F-150, Hennessey започна с разширяване на кутията и добавяне на вторична заключваща задна ос, която според него е подобрила сцеплението с повече от 50 процента.

Другото забележително механично подобрение е модифицираното окачване, включващо амортисьори Live Valve Fox, което е наречено „най-модерното офроуд окачване“, налично в момента на сериен автомобил. 

Hennessey превърна Ford Raptor

Прикрепен е три-инчов повдигащ комплект, за да направи място за масивните 37-инчови офроуд гуми, които покриват комплект от 20-инчови алуминиеви джанти. Ревизиран бодикит и ново LED осветление за офроуд допълват основните външни приставки.

Оригиналното 1,7-метрово товарно легло също е заменено с 2,4-метров отсек, което увеличава товарния капацитет с повече от 45 процента. Резултатът от цялото това увеличение на измеренията? 6X6 сега се предлага с повече от осем метра дължина (около 27 фута) и повече от два метра височина и ширина. Освен това тежи близо 2950 кг, като по същество го превръща в бунгало, което се движи.

Въпреки тези модификации, 5,2-литровият V8 с компресор остава непроменен (необичайно за Hennessey, нали?), така че 6X6 все още може да се похвали с мощност от 700 к.с. и 640 lb ft въртящ момент. Имайте предвид, че това все пак е достатъчно, за да засрамите много суперколи.

Освен, разбира се, ако не е от собствените на Hennessey. 300mph  Venom F5 , някой?