ДА ЖИВЕЕШ С JEEP AVENGER: МЕСЕЦ ЗА ЗАБРАВЯНЕ ЗА £40K EV

Познай какво? Прекарайте една седмица в шофиране с V8 Porsche Cayenne S Coupe за 260 000 лв.. И когато се върнете в електрически джип за 90 000 лв, ще ви се стори крехък, гъвкав и тесен. Ясно е, че това е толкова полезно, колкото аз да посочвам, че едно лило не е толкова луксозно, колкото круизен кораб.Но все пак исках да заявя очевидното, тъй като беше месец за забравяне за Avenger.

 Не е идеален в средата на британската зима. След това асистентът за поддържане на лентата претърпя срив, настоявайки да ме избута най-вдясно от моята лента.Когато круиз контролът беше активиран, дори ако асистентът беше изключен. Колата вече е обратно с Jeep, чието ECU е изчистено и е добавен нов софтуер.

Странно как няколко неща сменят гледната ви точка от изцяло слънчева светлина и рози към изключително подозрителна.Защото точно сега не мога да спра да намирам неща, които ме дразнят. Нека започнем с пробега (за да бъдем честни, това не е проблем само на Jeep Avenger.А нещо, което всички трябва да сте наясно, преди да купите EV). Заявката на Jeep за WLTP е 400 км, но всички знаем, че това не е постижимо в реалния живот.

 Виждам показани 320 км при 100 процента зареждане.

Но аз не го правя, шофирам като нормален човек и когато пътуването ми включва магистрала, дори когато религиозно се придържам към 110км в час.Това рязко пада до повече от 270 км. Само дето никой няма минералите да си играе с индикатора за батерията.Така че това означава, че само отиване и връщане на 240 км или по-малко са в рамките на истинската зона на комфорт на автомобила. Напълно добре за градски жител като мен, през повечето време, но достатъчно.

Също така се дразня от ситуацията с държачите за чаши. Има голям контейнер за съхранение под нещото-капак-капак-сгъваем магнит-капак за iPad .Но поставете бутилка вода вътре и тя дрънчи наоколо навсякъде и блокира пътя на ръката ви към матовото покритие за безжично зареждане точно отзад. Под подлакътника има повече място за съхранение с подвижни разделители.Но те не фиксират бутилката на място. Още дрънкане. Джобовете на вратите изглеждат добре.Но не са достатъчно дълбоки, за да поемат средно широк съд за хидратиране. Това ме подлудява. Все пак харесвам рафта, това е полезно.

Знаете ли, че Jeep първоначално нямаше да донесе бензинови и хибридни версии на Avenger в Обединеното кралство.Но промениха решението си? Това може да е проблем, защото въпреки че обичам спокойствието и мекотата на EV задвижването.Обичам ли го достатъчно,за да преглътна цена от 27 000лв и 419kg разлика в теглото? Повече за това скоро, защото Jeep ми изпраща бензиновата версия, докато EV се поправя.