ЖИВОТ С ЕЛЕКТРИЧЕСКИ JEEP AVENGER: СИМПАТИЧЕН АВТОМОБИЛ, ПОДХОДЯЩ ЗА ГРАДСКИ ЖИВОТ

 Имам точка за зареждане на EV, имам деца, живея в голям град и нямам интерес да карам през уикенда в кални локви. На теория това трябва да е джипа за мен.

Платформата e-CMP на Avenger е позната от цял ​​куп Stellantis B-SUV EV като DS 3 Crossback, Fiat 600e, Vauxhall Mokka-e и Peugeot e-2008.Въпреки че е донякъде джипове с „Selec-Terrain“ ‘ технология, която добавя контрол при спускане по наклон като стандарт и шест режима на шофиране .Нормален, еко и спортен, плюс настройки за шофиране върху сняг, пясък или кал. Успокояващо по време на зимно пътуване до работното място, малко вероятно е да ви преведе безопасно.

Мощността и въртящият момент от единичния електромотор на предната ос от 154 к.с. и 192 lb ft, 0-62 мили в час. И максимална скорост от 149 км в час също няма да ви взриви косата, но с изключение на оригиналния Willys, това е най-малкият Джип някога. Може да има повдигнатия силует и леко замускулената стойка на SUV,.Но това е градска кола в сърцето си, с пробег по WLTP от 400 км и максимална скорост на бързо зареждане с постоянен ток от 100kW. 

Можете да получите начално ниво Avenger със спецификация на дължина от 80 000 лв.

Първо впечатление? Това е изключително красива малка кола. Телефонът ми бръмчеше от любопитни съседи, когато пристигна на улицата. За мен джиповете никога не са били добре изглеждащи коли. груби, целенасочени, блокадни, но рядко приятни за окото .Но Avenger веднага се харесва, което е странно, защото е най-далече от калните корени на Jeep.От които марката някога се е отклонявала и въпреки това дизайнерският екип е уцелил злато. Пропорциите просто работят.Има достатъчно изпъкналост и облицовка на долната част на каросерията.За да се предположи, че може да понесе един-два удара, а самият интериор е семпъл.

10,25-инчов екран зад волана, друг със същия размер в средата на таблото с безжичен CarPlay. Ред от физически бутони за климатичния контрол отдолу и за избор на желаната посока на движение. Задните седалки са малко смачкани за възрастни.добри за деца, а багажникът е от малката страна . Но хей, просто ще трябва да се опаковаме леко. Очаквам с нетърпение да тествам стрес-тестовете му за пътуване.градска кола и семейна кола, може дори да го изведе извън пътя. Все пак е джип.