Lamborghini представи Revuelto, наследник на Aventador. Revuelto е първият сериен модел на италианския производител на спортни автомобили, който принадлежи към Volkswagen Group, с plug-in хибридно задвижване.

Той има мощност от 1015 к.с. и комбинира V12 двигател с вътрешно горене отзад с три електрически мотора, два от които с по 110 kW са разположени на предната ос, а третият е интегриран в осемстепенната трансмисия с двоен съединител. Батерията обаче предлага само 3,8 kWh капацитет. Lamborghini иска да хибридизира цялата си продуктова гама до края на 2024 г. Съобщава се, че първият чисто електрически Lambo трябва да се появи през 2028 г. под формата на нов четириместен кросоувър. Revuelto може да ускори от 0-100 км/ч за 2,5 секунди и има максимална скорост над 350 км/ч, според производителя.

Revuelto

„Новият Revuelto е крайъгълен камък в историята на Lamborghini и важен стълб в нашата стратегия за електрификация на Direzione Cor Tauri“, каза Стефан Винкелман, председател и главен изпълнителен директор на Lamborghini.

„Това е уникален и иновативен автомобил, но в същото време верен на нашата ДНК: V12 е емблематичен символ на нашето суперспортно наследство и история. Revuelto е роден, за да разчупи шаблона, комбинирайки нов 12-цилиндров двигател с хибридна технология, създавайки перфектния баланс между доставянето на емоцията, която нашите клиенти искат, и необходимостта от намаляване на емисиите.”