Само 1499 Lamborghini Huracan Serrato някога ще бъдат произведени – и още по-малко ще видят бял свят, бихте си помислили, след като колекционерите ги приберат – но само един някога ще изглежда така.

Завършването на работата с кристален ефект отнема 370 часа; празнува 60 години Lamborghini

Това е Opera Unica, изцяло еднократно, никога неповтарящо се начинание, което включва 370 часа старателно боядисване (има ли друг вид боядисване?) за завършване, отбелязвайки 60-ата годишнина на Lambo.

Виждате ли, леденото, трицветно покритие се твърди, че е базирано на „живото синьо на моретата и небето на Сардиния“ и е приложено към офроуд Sterrato, така че да може да се справи с неасфалтираните пътища в района на Коста Смералда на острова.

Матовите черни части също се отличават силно, най-вече на покрива, праговете, корпусите на фаровете, предния сплитер, броните и дифузьора. О, и тези 19-инчови джанти Morus.

Вътре има щедра порция открити въглеродни влакна, със спортни седалки, различни панели и конзола, завършени с кожа. Междувременно арматурното табло получава алкантара; волана по малко и от двете.

„Huracán Sterrato се роди от предизвикателство към очакваното, предоставяйки супер спортен автомобил, който надхвърля конвенциите“, каза главният изпълнителен директор и председател Стефан Винкелман. „Уникалният Huracán Sterrato Opera Unica издига това на друго ниво и в традицията на Lamborghini привлича вниманието и задава въпроси за него като форма на изкуство.

Lamborghini винаги е докоснат от красотата и цветовете на Сардиния и това е перфектната възможност да експериментирате с нов процес на боядисване, да изследвате възможностите на нашата персонализация Ad Personam и след това да представите този специален Sterrato на нашите клиенти и гости в околната среда това вдъхнови ефекта на синия кристал.

След като беше разкрита на ексклузивна фирмена вечеря в Порто Черво, колата всъщност ще види бял свят – за кратко – за да бъде изложена в Lamborghini Lounge на морския град.