Дори се намекна за възможно връщане към ралито.Което изобщо не ни развълнува

След като обяви възраждането си с хечбека Ypsilon . Lancia го последва с тийзинг с гореща версия „HF“, планирана за 2025 г.. И първите признаци със сигурност са обнадеждаващи.

Той разполага с електрически мотор с мощност 237 к.с..Което е значително подобрение в сравнение със 154 на началното ниво на автомобила .И има за цел да намали спринта до 100км в час с около две секунди до 5,8. Въпреки че вероятно ще запази същата батерия от 51kWh, която осигурява около 400км пробег в стандартно оборудване.

Механичните промени също трябва да бъдат придружени от пълен набор от лайстни, сплитери и HF емблеми.И като се има предвид относително чистият дизайн на долните секции на Ypsilon.Има място за Lancia да излезе малко извън веригата тук. Трябва също така да работи добре с по-ниска височина на каране и по-широка следа, потвърдени за Ypsilon HF.

О, и ако се чудите защо има голям червен слон върху логото.Това всъщност е избрано като талисман за късмет от сина на основателя на компанията, Винченцо Ланча. И е метафора за „неудържимата“ природа на слон, след като започне да бяга. Това също е символ на късмет и успех в източната митология.

В други вълнуващи новини, шефът на Lancia Лука Наполитано потвърди, че предстои връщане към ралито.Спорт, в който марката има дълбока история.Като е спечелила 10 титли от шампионата на производителите между 1974 и 1992 г.. Ще се радваме да видим отбора да се завърне с изобилие от досадни идеи, като тези, показани в известния сезон от 1983 г.

Наред с Ypsilon, Lancia ще пусне и възроден модел Gamma през 2026 г..И изцяло нова Delta през 2028 г. Емблемата HF ще бъде прикрепена и към най-добрите версии и на двете. очаквайте още подробности…