Ще бъдат произведени само 1906 екземпляра от суперминито и се очаква да се продават на дребно на около 80 000лв.

Lancia Cassina се завръща и е готова да преоткрие себе си с първата си електрическа кола.Четвъртото поколение на супермини Ypsilon . Той ще бъде официално представен след малко по-малко от две седмици в Милан.И този първи вариант с ограничено издание ще бъде ограничен до 1906 екземпляра .

Говори се, че споделя същите основи като Vauxhall Corsa Electric и Peugeot e-208 . Това вероятно означава пакет от батерии от 51 kWh, което води до заявен пробег от 400км .И невълнуващо, но бързо ходене от 8,2 секунди до 100. Максималната скорост също е ограничена до 150км в час.Така че не очаквайте да се изравните с Delta Integrales на светлините.

Но собствениците на тази лимитирана серия „Cassina“ ще пожънат наградите от интериор.Създаден от споменатия италиански дизайнер на мебели, известен с използването на висококачествени тъкани. Това означава кадифени седалки и тава между централната конзола и мултиекранното табло. Това е изчистен, без излишен външен вид с много изискани материали навсякъде. 

Екстериорът обаче е малко по-слаб. 

Отпред имате извита лента за дневна светлина под логото на Lancia. Смачканите шестоъгълни фарове след това седят по протежение на по-широката средна част и преминават към малък преден сплитер. Това е, което майка ви би нарекла „дръзка“.

Няколко извиващи се линии по хълбоците насочват вниманието ви към фънки сплави.Които обединяват черни и сребристи Y-образни спици. Ще забележите и лъскави черни арки на колелата, които да съответстват на по-тъмната облицовка на прозорците и спойлера. Има сферична задна светлина и комбинация от спойлери в средната част отзад.Прекрасна част от стила, която изглежда в знак на почит към Stratos .

Цените за лимитираната серия Ypsilon Cassina ще бъдат разкрити на 14 февруари.Където първоначалните клиенти също могат да направят своите депозити. И какъв по-добър начин да изповядате любовта си на Свети Валентин от това да поръчате кола, чието име ще се затрудняват да произнесат?

Очакваме, че ще струва около £30k, което го прави доста по-скъп от Fiat 500e с подобен размер . Тогава ще започне интересен двубой, но дали изцяло новият Ypsilon ще успее да наруши стила на Fiat и наистина да даде тласък на ренесанса на Lancia? Няма да се наложи да чакаме дълго, за да разберем.