Нарича ли се фейслифт в света на лодките? Кой знае, но тази луксозна яхта на Lexus си заслужава да се види

След като показа концепцията за спортна яхта  през 2017 г. и суперяхтата LY650 с 2700 к.с.  през 2019 г.. Lexus го направи отново. Кажете здравей на LY680.

В лодки еквивалент на фейслифт, Lexus ни казва, че Luxury Yacht 680 е еволюция на 650. Промените включват увеличаване на размера на лодката от 19м на почти 20 м. Което предполагаме, че е причината за промяната на името. В резултат на това има по-дълъг флайбридж за поставяне на по-голям диван и опционална скара за барбекю. Плувната платформа също е по-голяма със 700 мм. Шнорхели в готовност!

Разбира се, LY680 продължава да бъде толкова мощен, колкото и светкавицата, с два морски двигателя Volvo, които издават съответно 1350 к.с. и 1050 к.с. Свързване на Lexus и Volvo .

Сега има нещо, което бихме искали да видим в света на автомобилите.

Казаха ни, че екстериорът на LY680 следва дизайнерски език „L-finesse“ и че Lexus иска да „се чувства като скривалище насред морето, осигурявайки пространство, където взискателните клиенти могат да се чувстват свободни и спокойни“. Няма да питаме от какво бягате там, но не можем да виним никого, че иска да избяга от всичко това.

Вътре има волан, тапициран в бяла кожа, с релефно име на марката в плата – за всеки случай, разбирате ли, забравите какво сте купили и от кого. След това има зашеметяващото стълбище от стъкло и метал към трите спални. И въпреки че местата за спане на борда са максимум шест души, плавателният съд е подходящ за групи от 15 пътници. Най-добре се надявайте, че единадесет от вашите гости са готови да плуват обратно до брега или да спят на пода.

Производството ще се извършва от Horizon Group, водеща марка за луксозни яхти в Азия, но поръчките няма да бъдат готови най-рано до 2026 г. О, и в момента можете да си купите само един в Япония – Lexus все още не е взел решение за задграничните пазари. Чака да види какво е търсенето.

Въпросът е може ли дори най-луксозната суперяхта Lexus да лекува морска болест? Питам за приятел…