С подкрепата на Geely Lotus работи върху автономното шофиране и дори може да внедри технологията в бъдещи спортни автомобили

„Известен като създател на ръчно изработени автомобилни шедьоври и марка, синоним на състезателни писти и адреналин. Lotus може да не се счита за авторитет в автономното шофиране“, казва, самият Lotus на собствения си уебсайт. 

„Това предположение би било погрешно.“

Да, новият Lotus иска колите му да се движат сами. По дяволите, вече знаем, че SUV Eletre идва с Lidar камери и достатъчно изчислителна мощност.За да прави до 508 трилиона изчисления в секунда. По същество това е Карол Вордърман в EV форма. Знаем също, че това означава, че е подготвен за подходяща автономия от ниво 4.Но Европа едва наскоро разреши използването на ниво 3.

„От технологична гледна точка както софтуерът, така и хардуерът вече са на много високо ниво“, казва главният търговски директор на Lotus .

 „Това е просто наличието на правилната инфраструктура и регулаторни рамки, които да ни позволят да го направим.“

Позиция, в която много производители се намират в момента, разбира се, и може би някои хора наистина искат ниво 4 на автономност в своя луксозен електрически SUV.Но Lotus произвежда спортни автомобили, нали? Лозунгът на компанията е „За шофьорите“.Така че дали самостоятелното шофиране наистина принадлежи на истинския Lotus?

„Мисля, че всичко се свежда до избор“, казва Джонстоун. „Това, от което съм заинтригуван, е как можем да приложим автономно шофиране към спортен автомобил.За да подобрим изживяването при шофиране на писта. В един момент идеята за ABS или контрол на сцеплението беше осмивана за спортни автомобили.Но всъщност тя подобри изживяването. Бих искал да мисля, че когато става въпрос за спортни автомобили, може да има начин да използваме технологията за автономно шофиране.За да направим изживяването по-безопасно, но и по-вълнуващо на състезателната писта.“

Хм, със сигурност звучи, че предстоящият Type 135 може да има същите всевиждащи способности като Eletre. Искате ли вашата спортна кола да може да ви покаже перфектната обиколка, преди да предаде юздите?