Lotus Envya работи върху нов електрически салон. Envya, с кодово име Type 133, вероятно ще споделя части с Eletre SUV. Прочетете за всичко, което трябва да знаете.


-Нов електрически салон от Lotus
-Дели части с SUV Eletre
-Възможни са до 905 к.с
-Разкриване се очаква през 2024 г

Новият Lotus Envya е забелязан да тества в Арктическия кръг. Тази алтернатива на автомобили като Mercedes EQS и Tesla Model S ще споделя части със SUV Eletre. Това означава, че този седан може да има до 905 к.с.

Нов дизайн на Lotus Envya


Тези шпионски снимки са първият ви поглед към това как ще изглежда новият Lotus . Маскировката не е достатъчно добра, за да скрие приликите между този и Lotus Eletre.

Lotus Envya

Можете да видите същия дизайн на разделени фарове като тази кола, с тънка LED лента над основния светлинен модул. Има и тънък вентилационен отвор отпред, заедно с подобен шестоъгълен модел.

Страничният профил показва спортно наклонената линия на покрива на този автомобил, с подобна фастбек форма на Audi RS7. Можете също така да видите масивните спирачки, монтирани зад тези алуминиеви джанти, което предполага, че тази кола разполага със сериозна мощност.

Нови двигатели и батерии

Не са потвърдени подробности за това какво захранва новия Lotus Envya, но е много вероятно той да споделя части с Eletre.

Тази кола има двойни мотори, изпращащи 603 к.с. и 710 Nm въртящ момент към четирите колела. Eletre може да направи 0-60 мили в час за 4,5 секунди, но този нов седан трябва да е по-лек, което може да намали това време.

Lotus Envya

Новият Envya може дори да използва двигателите с мощност 905 к.с. от новия Electre R, което може да даде на Envya достатъчно блясък за време от 0-100 км в час от около 2,5 секунди.

Цена и дата на пускане


Очаквайте да видите официално представяне на Lotus Envya през 2024 г., известно време след пускането на Eletre в продажба.

Що се отнася до цената, вероятно ще бъде малко по-евтин от неговия SUV стабилен партньор. Около £75 000 вероятно.