Huayra R Evo е чудовище с дълга опашка с повече мощност и много, много повече място за главата от „стандартния“ Huayra R.

Подгответе ушите и сърцата си, защото това е новият Pagani Huayra R Evo.Кола за тези, които смятат, че  „стандартният“ Huayra R от 2021 г.  е малко бавен и може би малко тих.

Ясно е, че тези хора съществуват, защото новото Evo получава освежен 6.0-литров HWA двигател с нов всмукателен колектор.Нови разпределителни валове и прекалибрирано ECU, което води до 888 к.с. и 9200 об./мин. . Човек подозира, че трябва да направи тези хора щастливи.

Всъщност трябва да направи всички щастливи, защото това Evo изглежда абсолютно великолепно. „Вдъхновението за дизайна на Huayra R Evo ме осени по време на състезание на Formula Indy в Нешвил“, казва шефът Хорацио Пагани.

 „Докато наблюдавах едноместните автомобили с техните аероекранове.Идеята за създаване на кола със защитни поликарбонатни повърхности и възможност за премахване на двата панела на покрива.За да се потопите напълно в очарованието на въздуха и завладяващия звук на двигателя, просветна ме.

„От този момент нататък ние се заехме с целта да създадем красив автомобил.Колкото и субективен да е този термин, хармоничен в своите линии и силен в своя характер. Крайният резултат е истински наследник на Huayra R, една от колите, които нашите клиенти обичат най-много.“

Човекът е както поет, така и технически магьосник. Разбира се, каросерията с дълга опашка идва направо от специалната шосейна кола Huayra Codalunga .Но използвайки я като основа за актуализирана пистова хиперкола, Pagani казва, че удължението от 190 мм е довело до 45 процента увеличение на притискащата сила.

И 21 процента повишаване на аеродинамичната ефективност. Не е зле.

Има нов чудовищен дифузьор, който помага в това отношение, плюс гигантското задно крило сега получава централна „стабилизираща“ перка. О, и въпреки това, което може би си мислите, Pagani казва, че чрез изскачане на панелите и отваряне на покрива.общата притискаща сила се увеличава с допълнителни пет процента.

На други места въглеродно-керамичните спирачки Brembo са подобрени с 14 процента увеличение на спирачната зона на диска и накладките отпред. Има и нови слик гуми Pirelli P Zero.А предният сплитер е изпъкнал напред с цели 101 мм. Двигателят и шестстепенната секвенциална скоростна кутия все още са конструктивни елементи, закрепени директно към карбонова вана.И ни казаха, че има изцяло нов амортисьор, добавен към настройката на окачването. Благодарение на цялата допълнителна притискаща сила.

Всички тези актуализации очевидно позволяват на Evo да стои приблизително наравно с представянето на настоящите автомобили LMP2. И ако имате достатъчно пари, можете да си купите един и да скочите направо в него в един от дните на Pagani Arte в Писта.

Тези дни на писта се споделят с Huayra Rs, Zonda Rs и Zonda Revolucions, което би трябвало да означава, че шумът е доста специален. О, и Pagani води със себе си професионални шофьори, които да ви обучават, професионални механици, които да се грижат за колата.И специализирани физиотерапевти и диетолози в моторните спортове, които да ви стоплят и да опаковат вашата кутия за обяд.