Вдъхновени от легендарни превозни средства като MP4/2, само шест ще бъдат произведени някога.

McLaren разкри впечатляващ нов специален проект 750S .Който действа като ода на постижението му да спечели легендарната „Тройна корона“ на моторните спортове. Само шест екземпляра ще бъдат направени общо във формата на купе и всеки ще включва леки вариации на възпоменателната тема. 

Сигнал за спойлер: всички вече са продадени.

Уникалната схема на боядисване „3-7-59“ представлява зашеметяващ сблъсък на ливреите, носени от въпросните три автомобила.

Номер „три“ M16D на Indy 500 от 1974 г.;

Номер „четири“ MP4/2 на Голямата награда на Монако през 1984 г.; 

Номер ’59’ F1 GTR на Льо Ман през 1995 г.

Преливащата се многоцветна боя е присадена от екипа за специални операции на McLaren . Отне над 1200 часа за завършване и обединява над 20 различни цвята и композиции. Това е същото като да работите ден и нощ в продължение на 50 дни без прекъсване. Самата ливрея е подробен колаж както на автомобилите, така и на състезанията, и черпи вдъхновение от предишни еднократни поръчки от екипа на MSO.

Предната част на автомобила имитира MP4/2 на Ален Прост, спечелил Гран При на Монако. Със спортна комбинация от червена и бяла боя.750S се отличава с „разбита“ имитация на външния вид на легендарната кола F1.

Междувременно задната част представлява състезателния M16D, който спечели победата на Indy 500 през 1974 г. .Носещ номер три в синьо и включващ яркожълтата ливрея на M16D.Лявата задна три четвърти преодолява празнината с впечатляващ кариран флаг. За разлика от това на противоположната секция е даден син ефект на „цветно пръскане“.

Обединяването на целия външен вид по хълбоците е сива цветова схема и лого „59“, признаващи триумфа на F1 GTR в Льо Ман през 1995 г. McLaren дори добави яркозелена точка, която означава вход на автомобила в GT1 клас на шоуто -piece 24-часово събитие.

Интериор :

Сатенено черните алуминиеви джанти Vortex наистина отговарят на външния вид по фин начин.Но правят много малко, за да маскират светещите спирачни апарати, които приемат и трите основни винилови цвята върху тях.Колкото повече гледаме тази кола, толкова повече се убеждаваме, че тя ще бъде водещата в римейка на Need for Speed ​​Underground .

Завършвайки с външните модификации, McLaren е положил усилия за вграждане на три секции с QR код в частите на колат. Когато тези кодове се сканират, се появява уеб страница с подробности за колата. Смисълът на това е, че обърканите зрители ще посегнат към телефоните си, за да направят снимка и ще бъдат посрещнати с изненадваща връзка към уеб страница в процеса.

Референциите на Triple Crown продължават и вътре, със селекция от значки и оранжеви шевове по подглавниците и централния подлакътник. Седалките също са получили ново кожено покритие от графитна алкантара и са допълнени с бели шевове. На волана може да се види и боядисана маркировка с 12 часа.Докато ръчно рисуваните лостчета за смяна на превключвателите от въглеродни влакна отдават допълнителна почит на MP4/2.

Нещо повече, собствениците получават и ключодържател, който имитира дизайна на автомобила.Гарантирайки, че никога няма да бъдат изгубени в купа, пълна с ключове на пищни партита.

Говорейки за последния отделен проект на McLaren, главният изпълнителен директор, Майкъл Лейтерс, каза:

„Докато празнуваме 60-ата годишнина от основаването на McLaren, разбира се, размишляваме върху нашето наследство да прокарваме граници.Както в моторните спортове, така и напоследък в суперавтомобилите и превъзходство на хиперавтомобила. Темата 3-7-59 черпи вдъхновение от тези две области, като демонстрация на екстремно представяне, което отдава почит на нашия успех с Triple Crown.”