Гранд турърът на McLaren получава повече мощност, по-малко тегло и малки промени в стила

McLaren GT е мъртъв. Да живее McLaren GTS. 

Да, малко по-практичната суперкола на McLaren е обновена и получи ново име в процеса. Искате ли игра за откриване на разликите? Казаха ни, че визуалните промени включват. нова „по-напориста“ предна броня с по-широки въздухозаборници.Плюс по-високи и по-изразени въздушни кухини на раменете на автомобила. Това обаче е всичко. Всъщност има някои нови цветове на боята, нов дизайн на джантите и някои GTS емблеми.

Все пак по-големите всмукателни отвори отпред и отзад помагат за подаване на повече въздух в 4,0-литровия V8 с двойно турбо. И ще бъде благодарен за това допълнително охлаждане.Тъй като мощността е нараснала до 626 к.с. за GTS.Благодарение на „увеличения въртящ момент на коляновия вал, активиран от по-агресивна фаза на горене и преработен момент на запалване“. Феновете на фактите вероятно ще си спомнят, че GT се справяше само с 612 к.с.

McLaren смята, че спринтът от 0-100 км в час продължава да отнема същите 3,2 секунди.Докато 0-200км в час пада с една десета до 8,9 секунди. Максималната скорост остава здравословната 203mph и цялата мощност все още преминава през тази седемстепенна скоростна кутия. 

Има и по-малко тегло. McLaren се противопостави на тенденцията да губи 10 кг от стария GT.Което означава, че GTS накланя везните на много уважаваните 1520 кг. Предимствата на карбоновата вана. Освен това ни казаха, че стандартното електрохидравлично кормилно управление, адаптивните амортисьори и въглеродно-керамичните спирачки са настроени специално за GTS. 

Все пак всичко това е истински суперавтомобил. Това не трябва ли да е практичният Grand Tourer на McLaren ?

Е, винаги сме откривали, че GT е много по-подобен на суперавтомобил от конкуренти като Porsche 911 Turbo S и Bentley Continental GТ.И това не изглежда да се промени с GTS. Можете да специфицирате „карбонов пакет за долната част“, ​​за да имате предния сплитер.Страничните прагове и задния дифузьор в тъканите неща, и все още има режими Comfort, Sport и Track.

Има една практическа функция, която обаче е подобрена.Повдигането на носа сега отнема само четири секунди, за да се повиши просветът от 110 mm на 130 mm.Което очевидно е повече от два пъти по-бързо от преди.

Отвътре получавате стандартни комфортни седалки.А екраните остават същите както преди, което означава 10,25-инчов цифров инструментален дисплей и 7,0-инчов портретен централен сензорен екран. Електрохромен стъклен панорамен покрив все още е опция.Докато новите интериорни „схеми“, известни като Performance и TechLux, обединяват различни материали и опции в удобни пакети.