След смяната на поколението на GLC, Mercedes представи новото издание на GLC Coupé. Той трябва да бъде доставен на западноевропейските пазари от юли 2023 г. – три версии на двигателя c plug-in.

Вариантите plug-in са: 300 e 4MATIC, 400 e 4MATIC и 300 de 4MATIC. И трите версии използват електрически мотор с мощност от 100 kW и батерия с номинален капацитет от 31,2 kWh, което трябва да позволи чисто електрически пробег между 113 и 131 километра, в зависимост от варианта. Мощността на системата е съответно 230 и 280 kW за двата бензинови plug-in-a и 245 kW в комбинация с дизеловия двигател. Всички двигатели с вътрешно горене са двулитрови четирицилиндрови агрегати.

Mercedes предлага опционална опция за зареждане с постоянен ток за батерията, като в този случай батерията може да бъде заредена с до 60 kW – за около 30 минути, според Mercedes. За зареждане с променлив ток, в зависимост от пазара, е инсталирано трифазно бордово зарядно с 11 kW.

Със своите 4,76 метра, новият модел е с 31 милиметра по-дълъг от своя предшественик и също така е с пет милиметра по-висок – широчината на автомобила остава същата – 1,89 метра. Тъй като следата е разширена отпред и отзад, управлението се подобрява. Багажното отделение на Plug-in хибридите е между 390 и 1330 литра. Описахме по-подробно и други иновации, които Mercedes представи с новото поколение GLC в статията за GLC SUV.

Компанията от Щутгарт все още не е обявила цените на новото GLC Coupé.

В началото на тази година Mercedes ревизира и по-голямата серия GLE. Там също трите plug-in хибрида с четирицилиндрови двигатели, 100 kW електрически мотор и 31,2 kWh батерия се предлагат в SUV и SUV Coupé.