Maybach версия на SL, нов AMG GT, CLE-клас купета и кабриолети и нова E-класа са на път и ето какво да очаквате.

Тези, които следят Mercedes-Benz през последните години, вече видяха много промени, тъй като автомобилният производител отдели своите табели с имена AMG и Maybach и стартира нова подмарка EQ за електрически превозни средства. Но промяната ще продължи с бързи темпове, тъй като германската компания се подготвя за още по-голяма ревизия на гамата си. Вече описахме подробно плана му да премахне много каросерии купе и комби и да въведе нова гама от предложения с две и четири врати, които претендират да опростят широката гама от предложения до по-логичен набор от леки автомобили. Тук сме илюстрирали как могат да изглеждат много от тези предстоящи модели, включително AMG GT, Maybach SL, CLE-класа и следващата Е-класа.

2025 Mercedes-AMG GT Coupe

2025 Mercedes-AMG GT Coupe
2025 Mercedes-AMG GT Coupe

Следващото поколение на спортния автомобил GT на AMG по същество ще бъде версия с твърд покрив на най-новия SL. След като AMG пое разработването на най-новата версия на този дългогодишен роудстър, това само прави тези два модела рационализирани. Вече видяхме шпионски снимки на AMG GT и чухме от източник на дилър, че ще има същото оформление 2+2 като SL с набор от малки задни седалки. Това ще му помогне да служи като главен конкурент на AMG на Porsche 911. Вероятно ще има същите версии с 469 к.с. и 577 к.с. са вероятни.

2025 Mercedes-Maybach SL

2025 Mercedes-Maybach SL
2025 Mercedes-Maybach SL

Свръхлуксозната версия на роудстъра SL на Mercedes е в процес на разработка, което естествено означава, че може да носи само емблемата Maybach. Очакваме да предложи по-луксозен външен вид отвън и значително по-плюшена кабина отвътре. Не сме сигурни какво ще задвижва Maybach SL, но бихме предположили, че версията на Maybach ще има по-меко окачване от по-спортните AMG SL55 и SL63 варианти, които се продават само в момента. Смятаме, че Mercedes ще предложи версии Maybach SL580 и SL680, но не знаем дали V-12 двигателят, предлаган в други Maybach, ще си проправи път в тази кола.

2023 Mercedes-Benz CLE-Class

2023 Mercedes-Benz CLE-Class
2023 Mercedes-Benz CLE-Class

Mercedes ще комбинира моделите C-class и E-class купе и кабриолет в една табелка, която логично ще се нарича CLE. Това вероятно означава, че ще се намира между двата изходящи двуврати по отношение на размерите и трябва да се конкурира с модели като BMW 4-series и Audi A5. Шпионски снимки ни показаха първи поглед върху стила на кабриолета, а нашата илюстрация показва как може да изглежда една възможна AMG версия с по-висока производителност. Очакваме да видим дебюта на CLE-класа някъде тази година.

2024 Mercedes-Benz E-Class
2024 Mercedes-Benz E-Class

Следващото поколение на Mercedes-Benz E-class обещава повече технологии, подобрени задвижвания и нов външен вид отвътре и отвън. Очакваме неговите турбо четири и редови шест двигатели да продължат, но вероятно с повишена хибридизация както за базовите модели E350, така и за E450 с емблемата на Benz. Хибридните задвижвания със сигурност ще бъдат включени в евентуалните модели на AMG, особено като се има предвид плъгин хибридната настройка на новия C63 с 671 к.с.