AMG GT2 Pro на Mercedes, подсилен с нов хардуер, технология push-to-pass… и панталони за голямо момче

Mercedes представиха AMG GT2 Pro. Преди почти година ви разказахме за „най-мощната състезателна кола за клиенти на AMG“ GT2. Сега приветстваме Pro версията. Осигурете  повече мощност чрез бутон за натискане и преминаване. О, здравей, забавно.

Стандартната мощност от 697 к.с. от 4,0-литровия V8 битурбо двигател се увеличава до максимум от 739 к.с. при натискане на споменатия забавен бутон. Макар и временен тласък, аматьорите и професионалистите могат да се възползват по-добре от спортния маниак със задно задвижване.Да направят изпреварване и да се почувстват така, сякаш наистина са съставили актьорския състав на франчайза Бързи и яростни . 

Mercedes също добави четирипосочни амортисьори, подобрение от трите на „обикновения“ GT2.

GT2 Pro изглежда толкова чудовищно възхитителен, колкото винаги е изглеждал GT2.Въпреки че Mercedes ни казва, че:

  • матово сиво покритие със студени сини ваденки,
  • нови крайни плочи на задното крило и
  • новомодерни двуцветни сплави придават на Pro естетически дефиниращ ръб.

Вътре, ако смятате, че колелото в стил иго прилича повече на контрол за игри и интегрира push-to-pas.Точно там, където бихте очаквали да го намерите на PS5, няма да сте далеч. Първоначално разработено за използване в електронните спортове, колелото Cube Controls е оптимизирано за GT2.

Изчерпателният набор от функции за безопасност е това, което прави GT2 Pro толкова перфектен за по-малко опитни шофьори. Клиентите на модела могат да очакват и персонализиран състезателен костюм, ръкавици и обувки, като част от партньорството на Mercedes-AMG с Puma

Има и възможност за надграждане на пилотската кабина със система за пиене и охлаждащ пакет за каска.

Кристоф Сагемюлер, ръководител на Mercedes-AMG Motorsport, каза:

„Ние сме много горди, че постигнахме следващия крайъгълен камък в потребителския спортен сегмент с Mercedes-AMG GT2 Pro.

„Търсенето на чисти коли за писта за деня се е увеличило значително, така че ние също отговаряме на разширяването на деривацията в сегмента за писта за ден и клубния спорт едновременно. С неговите технически подобрения, които включват, наред с други, новата функция Push2Pass . GT2 Pro е най-добрият инструмент за деня на писта.

„Освен това колата се управлява лесно и бързо. GT2 Pro е изключително пъргав, позволявайки очарованието на състезанието да бъде изживяно изключително, както за аматьори, така и за професионалисти.“