По-късно тази година ще има базов MG3 с малък бензинов двигател и ръчна скоростна кутия на ниска цена

Въпреки че MG3 стартира в хибридна форма , MG не са забравили, че някои хора все още ще искат основно супермини с ръчно управление на най-ниската цена.

Така че ще има 1,5-литров двигател с около 100 к.с. и три педала със скоростен лост. Нищо особено, но това е все по-голяма рядкост, тъй като други автомобилни производители напълно изоставят своите суперминита или ги превключват на по-скъпи задвижвания.

Той идва във Великобритания в края на 2024 г., около половин година след хибридния модел, който разгледахме тук .

Цените ще бъдат обявени в средата на март, така че нямаме точни числа, но шефът на продуктовото планиране на MG UK Дейвид Алисън каза, че хибридът ще бъде наравно с колите на други автомобили с чист бензин, а чистият автомобил с ICE няколко хиляди под това.

Което би поставило хибрида MG3 в базова спецификация около 42 000 лв , а колата ICE около 38 000лв.

Алисън каза, че настоящият MG3 (на десетилетие и превъзхождан в почти всяко отношение) току-що е имал най-продаваната си година. Добре, той не каза частта в скоби, ние го направихме. Но така или иначе показва привлекателността на ниската цена.

Новият, дори и в нехибридна форма, ще бъде по-скъп от стария, каза той, защото е по-добър и по-добре оборудван. Хибридната версия, например, получава два екрана и системата за подпомагане на водача Pilot на MG като стандарт.