Nissan пуска два нови варианта на своя електрически модел Ariya в Европа. Няма промени в тялото. Единият е нов модел от най-висок клас, а другият е по-достъпно оборудване, за да може Ariya да отговаря на условията за субсидии в някои страни.

Последният е Ariya Engage с предно задвижване, който се предлага и с двата размера на батерията (63 и 87 kWh). Версията с по-малка батерия има WTLP пробег от 404 километра, докато моделът с 87 kWh батерия и 178 kW задвижване на предните колела може да измине до 536 километра с едно зареждане. По-реалистични данни за пробега за тази комбинация от задвижвания могат да бъдат намерени в нашия доклад за задвижването на Nissan Ariya.

Според автомобилния производител този нов вариант ще „гарантира ,че клиентите ще имат възможност за достъп до грантове и субсидии за EV на някои европейски пазари“. От Nissan обаче не съобщават в кои точно страни.

Специфичните цени трябва да последват от 3 април, когато двата нови варианта на Nissan Ariya могат да бъдат поръчани на повечето европейски пазари. В Германия Nissan Ariya вече отговаря на изискванията за екологичния бонус с нетна каталожна цена, започваща от €39 907,56.

Вторият нов вариант се нарича Ariya Evolve+ и е нов върхов модел със задвижване на всички колела с повече мощност (290 kW) и по-бързо ускорение (0 до 100 км/ч за 5,1 секунди). Преди това максималната мощност за модела със задвижване на всички колела с батерия от 87 kWh беше 225 kW. В допълнение към познатото оборудване Evolve, новият Evolve+ разполага с 20-инчови алуминиеви джанти с аеро капаци и наситена кожена облицовка на седалките Nappa Blue.

Ariya е създадена за клиенти, които искат електрическо превозно средство, което се вписва безпроблемно в техния начин на живот,“ казва Леон Дорсърс, старши заместник представител, регионален маркетинг и продажби, Nissan AMIEO (Африка, Близкия изток, Индия, Европа и Океания). „Следвайки интереса на нашите клиенти, осъзнахме, че има място за разширяване на гамата Ariya и в двата края на спектъра. Новата входна цена и най-високата гама на Ariya са добре оборудвани, за да отговорят на различни нужди, осигурявайки по-голям достъп до EV и по-вълнуващо шофиране за нашите клиенти.“