Луксозна „всекидневна“, увита в пътнически ван, ще дебютира в Токио следващата седмица

Nissan разкри друга концепция , предназначена за автомобилното изложение в Токио следващата седмица – извинете, Японското изложение за мобилност – и се смее в лицето на вашите гъвкави двуместни спортни коли или страхотни SUV.

Защото е микробус. Страхотен, ъглов, ориентиран към кабината напълно електрически пътнически ван, създаден, за да се наслаждавате на пътувания с приятели и любими хора или място, в което да извършвате важен бизнес. Добре дошли в Hyper Tourer.

Вярно е, че можеше да бъде по-щастлив от целта си в живота. Докато човек се възхищава на поразителния екстериор, неговите супер остри черти – очевидно стилизирани да демонстрират „традиционната японска красота“ – и строгото лице със сигурност го карат да изглежда разстроен от нещо. Може би това е високото задно крило, отстъпка към спортния дух в превозно средство, загрижено повече за комфорта.

Nissan Hyper Tourer

Всъщност Nissan казва, че „високоенергийната плътност“ на концепта EV миниван, системата за задвижване на четирите колела и ниският център на тежестта му осигуряват равномерно ускорение и забавяне – не се споменава завиването на дръжките на вратите. Сигурно защото няма дръжки на вратите.

Вътре има само четири седалки (концептуална кола 101), предните две могат да се въртят на 360 градуса, когато са в напълно автономен режим на шофиране. Пътниците отзад могат да управляват сателитната навигация и аудиото с помощта на преносими дисплеи, докато има светлини в горната конзола с традиционни японски шарки и LED панел на пода, който може да показва изображения на речно корито и небе. Което, наистина, звучи възхитително.

Тъй като това е концептуална кола, има „иновативна AI система“, която може да наблюдава биометрични знаци като сърдечен ритъм и дишане и… да, добре, това е концептуална кола  . Абсолютно позволено е да бъде лъскав златен миниван с шарени джанти и електрическо задвижване на четирите колела и AI, който може да наблюдава мозъчните вълни.

То е някъде в бъдещето и чака да го наваксаме. И това показва, че Nissan мисли за бъдещето с превозни средства, които се смеят в лицето на вашите гъвкави двуместни спортни автомобили или страхотни SUV автомобили.