Novitec продължава добрата си форма с най-големия бик на Lambo. Придава му огромна мощност и нов широкоформатен комплект Esteso

По типично цивилизован начин баварската тунинг къща Novitec размаха пръчката си на лудост към Lamborghini Urus Performante . За да създаде още по-мощен вариант на лудия SUV. Expecto Patronum, наистина.

Външните модификации включват изцяло нови „Y-spoke“ 23-инчови джанти Vossen,.Които автоматично правят Urus по-голям от двойно легло, и набор от карбонови болтове.приложени в двата края, през арките и към странични огледала. Пълен или частичен дизайн на предния капак от карбон и карбоново задно крило.Те осигуряват допълнителна пантомима на така наречения бодикит „Esteso“.Докато по-едрите бедра са безпогрешно Novitec и добавят 10 см ширина на предната ос и 12 см на задната. 

Придържайки се към размерите, новите спортни пружини намаляват общата височина с 2,5 см.Докато страничните прагове допринасят за по-ниската, по-широка позиция. Novitec казва, че някои от тези промени са направени за намаляване на повдигането при по-високи скорости.Но те не заблуждават никого. Тези технически характеристики са на второ място след основната цел.Която винаги има в полезрението си: да направи една кола да изглежда възможно най-смела. Отгоре е изписано Папа Франциск .

За разлика от това, интериорът е претърпял по-малко радикална промяна. 

Това не е оплакване, само за да е ясно. Стандартната кабина на Lamborghini има много индивидуалност.Въпреки че Novitec ще добави повече кожа и допълнително карбон, ако желаете.

Преминавайки към вътрешните елементи, Novitec не можа да помогне, но се сблъска с 4.0-литровия twin-turbo V8 на Urus.Резултатът от което е нова пикова мощност от 782 к.с. и 761 lb ft въртящ момент. Това означава, че тази църква на колела сега има повече мощност от твърд McLaren 765LT . 

В резултат на това Urus Performante може да ускори до 100 км/ч само за 3,1 секунди. По пътя до ограничена максимална скорост от 310км/ч. Тогава папа Франциск би трябвало да си прекара страхотно.Упражнявайки осемстепенната скоростна кутия по време на обедните си почивки във Ватикана.

Цената все още не е потвърдена за преобразяването.Но обосновано предположение, базирано на предишни продукти на Novitec, би дало цифра между 40 000 лв и 60 000 лв. Novitec също потвърди, че части от комплекта Esteso ще бъдат предоставени и за малко по-мекия Urus ‘S’ .