Alfa Romeo пуска нови изображения на своята ограничена серия суперавтомобил. Това са видовете „блус“, които нямаме нищо против да имаме

Alfa Romeo се отказа от основните цветове, покривайки новия  33 Stradale в нюанс на кралско синьо. Много ни харесва. Наистина много.

Сега, ако не сте живели под камъка, ще знаете, че 33 Stradale е лимитираното издание на марката (и напълно разпродадено) обновяване на класиката от 1967 г. Може също да знаете, че синята ливрея не е нова територия за Alfa. Докато класическият Rosso обикновено се свързва с марката, през 60-те години на миналия век Stradale беше наличен в това Rosso d’Villa Este и Blu Reale . Честно казано обаче, нещото може да е кафяво като кучешка работа и пак да изглежда прекрасно.

Съвременният двуместен римейк разполага или с V6, или с чисто електрическо задвижване, способни съответно на 620 или 750 к.с. Не ни е казано обаче какво има този пример на Blu Reale .

Алфа ни казва, че числото 33 означава много за тях. Марката доминираше в състезанията през 1933 г., изминаха 33 месеца, откакто Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport от 1929 г. спечели историческата възстановка на Mille Miglia и по случайност марката нарасна с 33 процента през 2023 г.

Ето защо реши да даде на Stradale свой собствен ден . Защо, по дяволите, не? Така че, запишете трети март (3/3, geddit?) в дневниците си за следващата година и ще се видим тогава за още 33 Stradale fangirling.