ПРЕКИЯТ ПЪТ „I-TOGGLES“ НА PEUGEOT 408 ВСЪЩНОСТ Е МНОГО ПОЛЕЗЕН

„Нещо не е наред, когато имате нужда от сензорен екран, за да управлявате своя сензорен екран“, каза пренебрежително един мой приятел. Но много харесвам така наречените i-Toggles. Това е плитък екран точно под основния централен екран, на който се намират шест икони за бърз достъп. По подразбиране те показват очевидни неща.Дом, климат, CarPlay, навигация, медии, телефон. Но тъй като това е екран, а не фиксирани бутони, можете да ги промените. След два месеца човъркане ги имам по мой вкус.

Между другото, под i-Toggles има редица доста добре изработени метални бутони. Те също са на практика преки пътища. Обезмъгляване, отопляем заден екран, рециркулация и такъв, който променя главния екран, за да покаже пълните контроли на климатика.И такъв, който прави същото, за да покаже някои полезни контроли на автомобила като асистент за лентата и съраунд камера.

Добре, така че не ми трябва един от i-Toggles, за да показва „климат“, защото имам твърд бутон. Също така нямам нужда от такъв, защото открих, че едно дълго натискане на иконата за начало прави същото. Не ми трябва „телефон“, защото това е вградено в CarPlay.И така или иначе почти винаги набирам с глас, защото Apple почти винаги разбира това. Така че това ми освободи три I-Toggles за нещата, които искам бързо.

Това ще бъдат BBC Radio 4 и Radio 6Music за две от тях. Третото е отоплението и масажа на седалките. . Преместих „Медия“ на екрана, отварян от бутона „начало“, и го замених с „настройки“.

А, да, можете да промените и началните екрани, което направих, като дадох приоритет на неща като бърз достъп до контролите на тоновете. Също така имам плъзгачите за температура, вентилатора и бутоните за включване и изключване на климатика постоянно нагоре.

О, можете също така да персонализирате дисплея на водача, но аз предпочитам да е просто.Големи кръгли циферблати за гориво и обороти, както и ленти за температура и гориво.

Като цяло това е наистина удобна и добре изглеждаща система.Която ми позволява да осъществявам бърз достъп до всички неща, които често използвам. Онзи ден карах Volvo EX30 и в крайна сметка го задържах на техните UX дизайнери.Които създадоха красива, но вбесяващо негъвкава система, която изисква четири или пет удара по екрана.За да правя неща, които мога да правя с един или два моята настройка на Peugeot.

Между другото, ако не стартирам CarPlay, вградената сателитна навигация работи доста добре.С надеждна информация за трафика и ясни диаграми на кръстовища, изскачащи на екрана на шофьора.

Само аз ли съм, или безжичното зареждане в колите обикновено е доста несигурно? Мисля, че това е така, защото телефонът се плъзга наоколо по постелката. И така, ето моят най-добър съвет. Направете две L-образни парчета от Blu-Tac и ги залепете към постелката, така че телефонът да е поставен в точното положение.