Новият Peugeot 508 току-що беше разкрит и този стилен семеен автомобил получава актуализиран стил и нови опции за двигател. Прочетете за всичко, което трябва да знаете.

Представено е новото Peugeot 508
Актуализиран стил за хечбек и комби
Променен интериорен дизайн
Нови plug-in хибридни опции
360 к.с. за спортния PSE
В продажба през юни
Peugeot свали капаците на новото 508 и 508 SW комби. Този фейслифт в средата на живота придава на автомобила нов облик, както и нова технология.

Peugeot 508 разкрити са цена


Версията Peugeot Sport Engineered също е променена и алтернативата на BMW M340i с ляво поле получава малко повече мощност от преди.

Нов дизайн на Peugeot 508

Peugeot 508 разкрити са цена
Peugeot 508 разкрити са цена


Peugeot 508 винаги е бил страхотно изглеждащ семеен автомобил и този фейслифт го прави изключително актуален за 2023 г.

Най-драматичната промяна може да се види отпред. Решетката е напълно преработена, за да имитира тази на новото Peugeot 408, а новите фарове са по-тънки от преди с дизайн с три „нокти“.

Промените надолу са по-малко очевидни. Има някои нови дизайни на алуминиеви джанти, от които да избирате, но освен това, те са същите като преди.

Peugeot 508 разкрити са цена

Отзад има същия лъскав черен панел, обхващащ цялата кола с LED задни светлини, интегрирани в този панел. Дизайнът на тези светлини е леко променен с диагонални линии, подобно на Peugeot 308.

Ново 508 интериор и инфотейнмънт
Влезте в новия 508 и той изглежда доста подобен на изходящия модел, но това не е лошо. Все още изглежда напълно модерно.

Peugeot 508 разкрити са цена
Peugeot 508 разкрити са цена

Получавате 12,0-инчов дигитален дисплей за шофьори, разположен над волана с магаре, отличителен белег на модерния Peugeot, и има 10-инчов централен сензорен екран с нови и по-полезни гласови команди.

Получавате и някои нови опции за облицовка, от които да избирате, включително седалки от алкантара на моделите GT, пълна кожа Nappa и дървени инкрустации на таблото. Погледнете към централната конзола и ще забележите нов превключвател за избор на скорости, който заменя големия лост в старата кола.

Новият Peugeot 508 се предлага като хечбек със скосен покрив, а тези, които търсят повече пространство за главата и багажа, могат да изберат комби версията SW.

Нови двигатели и управление на Пежо 508


Има много опции за двигатели за новото Peugeot. Можете да избирате между два plug-in хибрида, 1,2-литров бензин или 1,5-литров дизел. Има и спортната PSE версия, но повече за това след малко…

И двата plug-in хибрида са с предно задвижване и използват 1,6-литров бензинов двигател, съчетан с електрически мотор. Новото за този обновен 508 е добавката със 180 к.с. или можете да имате по-мощна с 225 к.с.

След това има 1,2-литров трицилиндров бензинов двигател с мощност 130 к.с., а тези, които търсят дизел, са обслужени и с 1,5-литровия HDi модел със 130 к.с.

Няма опция за ръчна скоростна кутия с този нов 508, това е осемстепенна автоматична или нищо. Стандартно има и множество помощни средства за шофиране, които облекчават стреса от ежедневното пътуване, включително адаптивен круиз контрол, предупреждение за напускане на лентата, система за камера за нощно виждане и камера за заден ход.

Нов Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered


Тези, които търсят повече производителност, ще искат новия Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered. Това обаче е малко залък, така че ще се придържаме към това да го наричаме PSE.

Подобно на стария 508 PSE, той има 1,6-литров бензинов двигател с турбокомпресор, съчетан с електрически мотор, изпращащ мощност към четирите колела. Говорейки за мощност, получавате същите 360 к.с. като изходящия 508 PSE.

За да помогне на 508 да се справи с цялата тази добавена сила, PSE е разположен с 24 мм по-ниско от стандартния автомобил, както и с адаптивни амортисьори за намаляване на наклона в завоите. Освен това получавате 20-инчови лети джанти, обвити в лепкави гуми Michelin, както и подобрени спирачки.

PSE се отличава визуално с по-агресивно изглеждаща предна броня, както и някои лъскаво черни декоративни елементи около решетката. Имате и едри странични прагове, заден дифузьор и двойни ауспухови тръби.

Peugeot 508 цени


Цена и дата на пускане на пазара на ново Peugeot 508
Новото Peugeot 508 ще бъде пуснато в продажба през юни тази година, като доставките ще започнат скоро след това.

Точната цена все още не е обявена, но можете да очаквате, че ще донесе премия спрямо настоящата кола. Стандартният 508 вероятно ще достигне около £35 000, докато спортният PSE може да се доближи до £60 000.