Днешната реколта от суперавтомобили не е достатъчно обезумяла за вас? Към американската компания Rezvani…

Помните ли Rezvani Beast ? Последният път беше див, базиран на Ariel Atom въглероден спортен автомобил с доста плашещи 700 к.с..За да задвижи малкото му собствено тегло. Сега се завръща и е малко по-различно.

Базиран на Corvette C8 , запознайте се с Beast Mk2. Доста добро име – да не говорим за родословието .Да отговаря на изискванията, но цифрите трябва да го направят. Стандартният 6,2-литров V8 двигател е с двойно турбокомпресор, увеличен до 1000 к.с. и 878lb ft, .Достатъчно за да гарантира, че отговаря на 2,5-секундното време 0-60mph на своя предшественик. Това е въпреки че очевидно превозва повече дървен материал.Сега е базиран на изцяло американски герой, а не на специална лека писта от Съмърсет. 

Изглежда доста по-различно от съвременен Corvette .Отвъд подобното разположение на страничните вентилационни отвори и подвижния горен покрив .И може би внася много по-красива естетика в леко неудобната форма на C8, разположен в средата на двигателя. По-специално задната част изглежда елегантно решена, докато скритите предни светлини ни карат да копнеем за дните на изскачащи фарове. Изглежда, че това е съвременна почит към този вековен стайлинг.

Той е много по-лек от C8, тежи само 1352 кг – с около 300 кг, благодарение на това, което Rezvani нарича „леко тяло, направено от специални въглеродни влакна.Използващи високотемпературни смоли, които се използват в последното поколение американски изтребители“. Бащата на основателя на компанията и главен изпълнителен директор Ферис Резвани е бил пилот на реактивен самолет.

И той има желание да цитира вдъхновението, което неговият баща му е дал.

Осемстепенна трансмисия с двоен съединител изпраща мощността на V8 към задните колела чрез диференциал с ограничено приплъзване.Докато шахматно разположените колела – 20 инча отпред, 21 инча отзад – носят високопроизводителни гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R . Като истински суперавтомобил.

Докато части от интериора му са разпознаваеми като Vette, ще забележите, че воланът е претърпял незначителна промяна.Като тук изглежда по-близо до хомут, като същевременно запазва основните си бутони и функции. Имайте предвид тази липсваща секция по време на паническо успоредно паркиране…

Ще бъдат направени само 20, а цените започват от 800 000 или около 699 000 лв. Ще скочи, когато натрупате опциите, разбира се, с много възможности за персонализиране за избраната група купувачи на Beast.

Най-забележителният е пакетът „007“, който добавя още 81 000лв и носи куп артикули като електрифицирани дръжки на вратите.Термално нощно виждане и противогази, докато бронираните стъкла и бронираните външни панели са още 99 000лв. Диво за лек автомобил с висока производителност.Разбира се, но този вид неща не са безпрецедентни за Rezvani .Наистина сме изпробвали всичко това сами в неговия Tank 4×4  – но тук изглежда OTT. Но също така и с 1000 к.с. и така наречените врати „драконови крила“.