На пръв поглед това изглежда  като всеки друг Rolls-Royce Silver Cloud II, макар че цял живот е бил третиран с маски от краставици и меки копринени калъфки за възглавници, такова е състоянието му. Шумът, който ще издаде обаче, наистина бие в много различен барабан.

Американски барабан. Голям, хленчещ, суперзареден американски барабан. Добре дошли всички в още една глава от специалната връзка на света на автомобилите: „Paramount“. Това е Rolls-Royce SCII, модифициран от Ringbrothers, и е много специален комплект.

Но след това повечето от това, което Ringbrothers прави, е специално . 

Този конкретен проект започна с премахването на образеца на британския лукс – Silver Cloud II от 61 г., който в крайна сметка щеше да се превърне в днешния фантастичен Фантом. Всички несъвършенства, открити по каросерията, след това бяха коригирани на ръка, след което беше обработено до „бяло като пух“ покритие.

„С изключение на персонализираните емблеми и други фини щрихи“, каза Ringbrothers,

„Предимно стандартният екстериор до голяма степен скрива пълната трансформация на луксозната икона.“

Наистина, най-впечатляващата част от трансформацията е дълбоко вътре. Оригиналният 6,2-литров V8 на Silver Cloud намери своето място в кофата за боклук, на негово място 6,2-литров LT4 V8 с компресор от GM. Като такъв, сега има 640 к.с. и 635 lb ft въртящ момент. Впрегнати от нова десетстепенна скоростна кутия и доставяни чрез персонализиран задвижващ вал от въглеродни влакна.

Не е изненадващо, че цялото шаси е ново. Основа на Roadster Shop с персонализирани контролни рамена и рамкови релси, изработени от Ringbrothers.Нови спирачки с дискове 15цола, нови стабилизатори и крайни връзки на Corvette,персонализирани 18-инчови колела със специални центрове на колелата, за да поддържат логото изправено, в чест на собствения стил на колелата на Rolls.

Допълнителни намигвания към RR идват от зашеметяващото внимание към детайлите вътре. Има изцяло звездна таванна облицовка, включваща 1000 ръчно ушити LED светлини, изработени по поръчка подове (за които се казва, че „увеличават вътрешния обем и комфорт“), класическо арматурно табло и дори маси за пикник. Защото всеки обича пикник с 640 к.с.

„Инвестирахме над 3400 часа в производството, боядисването и инженеринга на този проект“, каза съсобственикът на Ringbrothers Майк Ринг. „Този ​​проект съчетава миналото и настоящето на Rolls-Royce с американски акцент от 640 конски сили.“