Abarth навършва 75 години, празнува, като раздава 500 стикери на Scorpion. Ваш за 73 000 лв

Въпреки че очевидно сигнализира за „постоянния ангажимент на Abarth към иновациите“.В това ново, ограничено издание 695 няма голяма иновация над това, което получавате в съвсем необикновен 695.

Има същия издръжлив малък 1,4-литров двигател. Има същия турбокомпресор Garrett. Има същите 178 к.с. и 184 lb ft въртящ момент. Същото време от 0 до 100 от 6,7 секунди и същата максимална скорост от 225км/ч.

Дотук, така че 695. Това, което  предлага някаква иновация обаче, е в ливреята. Защото новият 695 75 Anniversario – който не е изненадващо празнуващ 75 години Abarth . е по-малко кола, а по-скоро масивна стикер на Scorpion с комплект колела, прикрепени към нея.

Ето го, на покрива! И тъй като е на покрива на модифициран Fiat 500, ще можете да го виждате редовно, защото Fiat 500 са малки. Има и други мистериозни намеци, че това не е обикновен Fiat 500 по хълбоците, с гордо показващото се лого „ABARTH“.

Канализира някои подходящи JPS вибрации, нали? 

Черното и златното действат страхотно на бебешки хотхеч, както се оказва, този включва тонирани стъкла, гореспоменатите златни стикери и набор от 17-инчови златни сплави.

Има малко месо зад ливреята, разбира се. Въпреки че не е по-мощен от преди, 184 к.с. в нещо, тежащо колкото действителен Scorpion, все още е доста жив. Добавете всички амортисьори Koni FSD на тази кола и „емблематичния Record Monza“ активен ауспух и със сигурност ще бъде толкова малко, колкото и всички Abarth 695.

Спирачки? Има ги и са големи. Интериор? Също присъства, пълен с карбонови седалки, черна алкантара, цифров инфоразвлекателен дисплей и някои свързани функции, добавени от Mopar.

Ще бъдат построени само 1368 Anniversario – точният размер на този T-jet двигател в cc – и по-малко от 200 ще бъдат Scrappy Doo – техният път към Обединеното кралство. Всеки един ще струва 73 000 лв – цената на ексклузивността, разбира се, и червен масивен Scorpion, който седи на върха на колата ви.