Немският тунинг JE Design поставя широк комплект на испанския хотхеч. Бедната Мери Попинз би била ужасена

Искате да предизвикате фурор с изключително модифициран автомобил.Но не сте готови да се откажете от практичността, предоставена от разумен хечбек с четири врати на Volkswagen Group? Германският тунер JE Design има точно това с новия си комплект ‘Widebody RS’ за Cupra Leon .

Sheesh, откъде да започна. Казаха ни, че огромната настройка на задното крило осигурява 180 кг притискаща сила.Когато този хотхеч с предно задвижване се движи със 200км в час. Също така ни казаха, че алуминиевата секция с лебедово гърло отгоре „осигурява още повече стабилност“. 

За щастие, JE Design казва, че задното крило абсолютно трябва да бъде монтирано в комбинация с новия му преден спойлер.Който очевидно може да се регулира между „състезателни“ и „улични“ позиции и осигурява известно допълнително притискане на предната ос.

Има и нови странични прагове и разширения на калниците, които са в съответствие с името на комплекта и очевидно оптимизират охлаждането на спирачките. Широкото тяло също създава „вид въздушна завеса през входовете и изходите“.

JE Design всъщност е вложил парите си там, където е устата си, като осигури рекорда за обиколка с предно задвижване на пътя на Sachsenring в Германия. Това беше направено в специално настроен „Widebody RS-R“ с KW окачване. Колела за моторни спортове ATS и ремап на двигателя, но това доказва, че аерокитът не е само показен.

Не сме сигурни обаче, че „оригиналните въглеродни капачки за огледала“ в публично достъпния комплект ще спестят твърде много тегло. Но все пак, поне получавате и нови 19-инчови джанти.И „по-удобен“ комплект пружини за понижаване на JE Design, за да изглеждате добре.