Създаден от Scarbo Vintage и също предлаган като EV, SV Rover съчетава интелигентен офроуд дизайн с плашещо количество метал

Това е SV Rover от базираната в южна Калифорния Scarbo Vintage и той взема Bowler Wildcats . Това е един от най-лудите проекти, с които сме се запознавали досега през 2024 г.. И да, разрешен е за движение по улиците. Ние също не знаем как.

Това, което имаме тук, е двуместен, задно разположен по средата двигател.Оформление със задвижване на четирите колела с две опции за задвижване.Компресорен V8 с мощност 1100 к.с. или електрическа алтернатива с мощност 1005 к.с. Независимо кое изберете, ще имате повече мощност от Bugatti Veyron под десния си крак.А това е абсурдно в… „кола“ като тази.

В зависимост от ситуацията можете дори да си поиграете с режимите на SV Rover.За да активирате задвижване на двете колела, да превключвате между ниски и високи предавки. И дори да изберете къде са предубедени заключващите диференциали. Умно, нали?

Други технически детайли включват предно и задно въздушно окачване с до 30 инча свободен ход.Така че е доста атлетично. Големи спирачки Brembo и 40-инчови гуми също са поставени на всеки ъгъл и задават тона за суров външен дизайн.

Който се усеща много като от двадесети век.

Получавате кръгли LED лампи отпред и отзад, които привидно обединяват класическата кутия на Land Rover с фънкия двоен светлинен клъстер на Defender . Но по-важното от всичко това е просто да погледнете размерите му. Масивните изпъкнали арки и огромното количество метал между земята и мястото, където седите, са… доста плашещи. Това е преди да разгледате каросерията от въглеродни влакна и алуминиев композит. 

Като се има предвид размерът на това нещо, самото преминаване към една от входните точки ще се почувства като ходене на маратон. Но когато стигнете там, ви посреща минималистична кабина с двойни 12-инчови дисплеи, седалки от алкантара и… това е всичко. Но това е добре, тъй като целевата аудитория вероятно ще бъде тези, които се стремят към безупречно бягане на Gymkhana .

Джо Скарбо, главен изпълнителен директор на марката, коментира: „SV Rover представлява нова екстремност по отношение на офроуд мощност, маневреност и възможности. Ние сме развълнувани да разкрием това революционно превозно средство, което съчетава носталгията на класическия британски дизайн с модерния Американски мускули и технология, за да осигурят изживяване при шофиране, надхвърлящо всичко от тази страна на трофеен камион.“

Все още няма информация за цената, но очаквайте да се движи около марката от 114 000 лв. Казваме това, защото двата други продукта на Scarbo Vintage, класически състезател , вдъхновен от Формула 1.И преосмисляне на Singer Porsche , струват 450 000 лв. По този начин поставянето на SV Rover като опция от среден клас би изглеждало като честно решение.