Так твърди Илон Мъск. Така че, знаете ли…

Tesla Roadster най-накрая ще влезе в производство през следващата година. И според главния изпълнителен директор Илон Мъск ще може да ускорява от 0 до 100 за по-малко от секунда.

Това се случва повече от шест години след първото представяне на колата.Когато първоначално се твърдеше, че Roadster ще ускори от 0 до 100 за 1,9 секунди по пътя си към максимална скорост от 400км в час. Всичко това при постигане на обхват от 997 км, разбира се.

Оттогава Roadster се съревновава с „новия“ TVR Griffith по отношение на точността.Като безброй закъснения отложиха пускането му.Тъй като Tesla се фокусира върху Model 3 , Model Y и най-скоро Cybertruck .

Последно чухме , че Roadster отново е бил отложен.За да може компанията да се концентрира върху своя проект за хуманоиден робот Optimus .

Както и да е, днес Мъск влезе в Twitter , за да потвърди.

„Тази вечер радикално увеличихме целите на дизайна за новия Tesla Roadster.

„Никога няма да има друга кола като тази.Ако дори можете да я наречете кола“, добавяйки, че това ще бъде „сътрудничество“ между Tesla и неговата ракетна компания SpaceX.

„Производственият дизайн е завършен и ще бъде разкрит в края на годината.С цел доставка през следващата година“, продължи той. „Мисля, че има шанс да бъде най-умопомрачителната демонстрация на продукта на всички времена.“

След това той отговори на X потребител, потвърждавайки, че 0-100mph ще се случи за по-малко от секунда.И че тази възможност е „най-малко интересната част“ на колата.

Големи приказки. Да се ​​надяваме, че Tesla може да изпълни обещанията си…