Една от петте наследствени коли на италианския производител на каросерии също получава V6 с 810 к.с. и подобрено окачване

Totem Automobili – реставратор на класическите Alfa Romeo – ще завърши производствената си серия GT с модел „GTAmodificata“ с лебедова песен.Който може да се похвали със значителна ревизия на мощността и каросерията спрямо своята  GTSuper  версия.

Само пет ще бъдат произведени и ще бъдат на цена от близо два милиона всяка.И макар това да звучи абсурдно на първо впечатление, просто изчакайте да чуете какво може да направи тази модерна интерпретация на ретро автомобил. Това е… абсурдно .

GTAmodificata запазва същия V6, открит в GTSuper.Но той е увеличен до 3,2 литра и шестстепенната механична трансмисия е сменена със секвенциална. Резултатът? 810 конски сили и въртящ момент от 538 фунта фута.Изпратени към задните колела. В кола, която тежи, доколкото няма значение, един тон. 

Мощността не е единствената разлика спрямо GTSuper.С новото окачване и амортисьори на Bilstein.Проектирани специално за тази кола.Работещи в унисон с гумите Pirelli Trofeo R.

За да вероятно не го направят никак вълнуващ и изобщо не бърз около кривите части. 

Освен това изглежда доста ядосан.Което се дължи на по-големите от Колизеума арки.Допълнителни прожектори и нитове по панелите на автомобила.Като последните са пряка препратка към оригинала.  

Корпусът на колата също е направен изцяло от нещо, наречено „въглеродни влакна“.Защото се предполага, че намалява теглото и укрепва рамката, и защото изглежда страхотно. Всъщност откритият карбон също доминира в купето, както и алкантара.

Срещнахме Рикардо Куаджио на автомобилното изложение в Женева през 2024 г. и ето какво каза той:

„Искахме да създадем подходяща състезателна кола.С която да сложим край на това семейство автомобили.Така че работихме заедно с друг голям италианец марка. Italtecnica, модерна версия на състезателната кола Giulia GT, която се справяше толкова добре през 60-те и 70-те години.Изглеждаше като добро място за начало.,,

„За да направим това, ние се съсредоточихме върху едно число: 200. Дадохме на стандартния GTSuper още 200 конски сили.Намалихме теглото с 200 килограма и след това се фокусирахме върху по-фини детайли.Като по-големи вентилационни отвори и нови ауспуси. Разбира се, монококът от въглеродни влакна е най-вече същият.Само изложен сега, но ние сме дали на GTAmodificata изцяло ново шаси и настройка на окачването.За да го превърнем в истински автомобил за ежедневна употреба. Е, това, което поне вярвам, може да се използва по този начин.

Би било абсурдно да не  използваме този един тон и 810 к.с. GTAmodificata всеки ден, със сигурност…